CoLab: Αποχωρεί ο Στ. Μεσσήνης, εξαγοράζει το ποσοστό του η StartTech Ventures

    Από: Startup Team

Πηγή: emea.gr

Το σύνολο των μετοχών που κατείχε στοCoLab Athens ο συνιδρυτής του συνεργατικού χώρου, Σταύρος Μεσσήνης, εξαγόρασε η StartTech Ventures, επενδυτικός “βραχίων” του Virtual Trip Group, του πρώτου “οικοσυστήματος” startup εταιρειών στην Ελλάδα.

Μέσα από αυτήν την εξέλιξη, οι δύο πλευρές στοχεύουν σε μία περισσότερο στενή στρατηγική συνεργασία με στόχο τηδημιουργία ενός βιώσιμου, δυναμικά αναπτυσσόμενου startup “οικοσυστήματος” στην Ελλάδα.

Ο Σπύρος Καπετανάκης, έτερος συνιδρυτής του CoLab Athens, παραμένει στην ομάδα του χώρου, μαζί με την StartTech Ventures, ενώ σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, ο Σταύρος Μεσσήνης δεσμεύεται με ρήτρα μη ανταγωνισμού, δεσμεύεται δηλαδή να μην δημιουργήσει έναν νέο αντίστοιχο συνεργατικό χώρο στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος στο blog του, ανακοινώνοντας την πώληση του ποσοστού του, “καθώς δεν θα δω ποτέ το CoLab ως ανταγωνιστή αλλά περισσότερο ως συνεργάτη, θα απέχω για λίγο καιρό από τους συνεργατικούς χώρους“.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, είναι πιθανό σύντομα να δημιουργήσει έναν νέο χώρο διοργάνωσης events (διαφορετικό από το concept του συνεργατικού χώρου), ενώ θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην οργάνωση των εν Ελλάδι Startup Weekends.

Colab

colabworkspace.com/