Τα αστέρια της Silicon Valley (Μέρος Γ’)

    Από: Startup Team

Ο κλάδος της τεχνολογίας επικροτεί τη φιλοδοξία παραπάνω από την εμπειρία. Τις ιδέες από τις επιτυχίες και την καινοτομία από την ιστορία. Οι παρακάτω νέοι επιχειρηματίες έχουν ήδη γίνει γνωστοί πριν φτάσουν την ηλικία των 30. Εκτιμάται ότι σε λίγα χρόνια από τώρα θα πρωταγωνιστούν στην Silicon Valley.

Bobby Murphy, Evan Spiegel

Τα αστέρια της Silicon Valley (Μέρος Γ')

Ηλικία: 25, 23

Aπασχόληση: Ιδρυτές της εταιρίας  Snapchat

Είναι τα δυο παιδιά είναι που απέρριψε πριν από μερικά χρόνια ο ιδρυτής του facebook Μαρκ Ζούγκεμπεργκ, αναγνωρίζοντας ωστόσο στη συνέχεια την αξία τους, εξαγοράζοντας την εταιρία που είχαν ιδρύσει για 3 δις δολάρια. Η εταιρία τους έχει λάβει χρηματοδότηση 123 εκατ. δολάρια και η αξία της αποτιμάται σε 2 δισ. δολάρια.

Patrick Collison, John Collison

Τα αστέρια της Silicon Valley (Μέρος Γ')

Ηλικία: 25, 23

Απασχόληση: Ιδρυτές της εταιρίας Stripe

Τα δυο αδέρφια επεξεργάζονται κάθε χρόνο πολλά δισ. δολάρια μέσω της εταιρίας τους που ειδικεύεται στις on-line πληρωμές. Η εταιρία τους αποτιμάται στα 1,75 δισ δολάρια, παίρνοντας παράλληλα χρηματοδότηση 120 εκατ. δολαρίων για τους 83 εργαζομένους της.

Daniel Gross

Τα αστέρια της Silicon Valley (Μέρος Γ')

Ηλικία: 23

Απασχόληση: Ιδρυτής της Greplin/Cue

Προσωπικός βοηθός του Gross (το αρχικό όνομα της εταιρίας ήταν Greplin και έπειτα μετονομάστηκε σε Cue), η οποία το 2013 εξαγοράστηκε από την Apple έναντι 50 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα η εταιρία έλαβε και 4,7 εκατ. δολάρια χρηματοδότηση.

Brian Wong

Τα αστέρια της Silicon Valley (Μέρος Γ')

Ηλικία: 23

Απασχόληση: Συνιδρυτής/CEO της εταιρίας Kiip

Μετά την αποφοίτηση από το κολέγιο, ο Brian σε ηλικία 17 ετών, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο τρόπο ώστε τα εμπορικά σήματα να γίνουν πιο προσιτά και στο κοινό των smartphones. Έτσι λοιπόν δημιούργησε ένα σύστημα, όπου οι καταναλωτές επιβραβεύονται για την αλληλεπίδραση τους με τις διαφημίσεις. Η εταιρία κατάφερε να εξασφαλίσει 15,3 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση και απασχολεί 60 άτομα.

Kelsey Falter

Τα αστέρια της Silicon Valley (Μέρος Γ')

Ηλικία: 23

Απασχόληση: Ιδρυτής/CEO της εταιρίας Poptip

Η εταιρία δημοσκοπήσεων media Kelsey, έχει χρησιμοποιηθεί από το CNN, το NFL και την Budweiser, ενώ πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε και από την Ακαδημία των βραβείων Oscar. Η εταιρία απασχολεί τώρα 11 άτομα, ενώ έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 2,4 εκατ. δολαρίων.

Lucas Duplan

Τα αστέρια της Silicon Valley (Μέρος Γ')

Ηλικία: 22

Απασχόληση: Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρίας Clinkle

Πρααρά το αρκετά λάθη στις προσλήψεις που έχουν γίνει στην εταιρία, έχει καταφέρει να πάρει την μεγαλύτερη προ-χρηματοδότηση στην ιστορία της Silicon Valley με 25 εκατ. δολάρια. Η εταιρία ακόμη δεν έχει αποκαλύψει ένα πραγματικό προϊόν, ωστόσο έχει καταφέρει να κερδίσει ήδη κακή φήμη και ένα νέο γύρο πολλών απολύσεων. Επί του παρόντος υπάρχουν 17 εργαζόμενοι στην εταιρία, με την χρηματοδότηση της να έχει ανέβει στα 30,5 εκατ. δολάρια.

Josh Miller

Τα αστέρια της Silicon Valley (Μέρος Γ')

Ηλικία: 22

Απασχόληση: Συνιδρυτής της εταιρίας Branch

Η εταιρία, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα «χώρο» στον κόσμο μέσα από twitter και facebook, προκειμένου να εξωτερικεύσουν τις σκέψεις τους. Πρόσφατα εξαγοράστηκε και αυτή από το facebook έναντι 15 εκατ. δολαρίων. Οι εργαζόμενοι, οκτώ τον αριθμό, όπως και ο ίδιος ο Miller, δουλεύουν για το facebook.

Palmer Luckey

Τα αστέρια της Silicon Valley (Μέρος Γ')

Ηλικία: 21

Απασχόληση: Ιδρυτής της εταιρίας Oculus VR

Ο Palmer κατάφερε να επαναπροσδιορίσει την εικονική πραγματικότητα, μέσω των τυχερών παιχνιδιών. Η εταιρία του, η Oculus VR, έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 93,4 εκατ. δολάρια, έχοντας μέχρι στιγμής 81 εργαζομένους. Η εταιρία πριν από λίγο καιρό, εξαγοράστηκε από το facebook έναντι 2 δισ. δολαρίων.

Sahil Lavingia

Τα αστέρια της Silicon Valley (Μέρος Γ')

Ηλικία: 21

Απασχόληση: Ιδρυτής της εταιρίας Gumroad

Ο συγκεκριμένη κυρία, ήταν συνιδρυτής της εταιρίας Pinterest, ωστόσο γρήγορα κατάλαβε ότι αυτό δεν ήταν για αυτόν. Έτσι λοιπόν κατάφερε να δημιουργήσει ένα ψηφιακό εργαλείο, προκειμένου να καθιστά πολύ εύκολη την πώληση των ψηφιακών προϊόντων όπως για παράδειγμα ενός mp3 μέσα από το διαδίκτυο. Από το 2011, έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 8,1 εκατ. δολαρίων απασχολώντας 16 εργαζομένους.

Nick Daloisio

Τα αστέρια της Silicon Valley (Μέρος Γ')

Ηλικία: 18

Απασχόληση: Ιδρυτής της Summly και προγραμματιστής της Yahoo

Ο συγκεκριμένος νεαρός, μέσο της εταιρίας που δημιούργησε της Summly, κατάφερε να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που βλέπουμε τα νέα μέσα από το διαδίκτυο, «αναγκάζοντας» την Yahoo να αγοράσει την εταιρία του και να προσλάβει τον ίδιο. Πριν από αυτό, κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 1,5 εκατ. δολάρια, χρησιμοποιώντας την εξολοκλήρου σε αλγόριθμους ώστε να δημιουργήσει περιλήψεις πηγές ειδήσεων.