Μπορείτε να κερδίσετε το σεβασμό των υπαλλήλων σας;

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ναι, αν είστε πρόθυμοι να χαλαρώσετε και να ακούσετε.

της Αν Φίσερ

Στην ηλικία των 35, ο Τοντ Μπέργκερ είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Transportation Solutions Enterprises που εδρεύει στο Σικάγο, μια εταιρεία χαρτοφυλακίου 300.000.000 δολαρίων. H TSE έχει τριπλασιάσει το εργατικό της δυναμικό στους περίπου 400 υπαλλήλους κατά τα τελευταία πέντε χρόνια και σχεδιάζει να προσλάβει περίπου 200 ακόμα άτομα μέχρι το τέλος του έτους.

Στο δρόμο του προς την κορυφή στη διοίκηση της εταιρείας, ο Μπέργκερ αντιμετώπισε πολύ σκεπτικισμό από τους μεγαλύτερους συναδέλφους. Περιστασιακά αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει. «Η εκτελεστική μου ομάδα τώρα αποτελείται από επτά άτομα, όλοι άνω των 50 ετών», λέει. Έξι από αυτά τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη είναι πρόσφατες προσλήψεις και έχουν επιλεγεί για την εμπειρία τους. Όταν μιλούν, ο Μπέργκερ ακούει. «Είναι έμπειροι στον χώρο τους. Θα ήταν ανόητο να μην ακούσει κανείς τους προβληματισμούς τους».

Ο ίδιος συνιστά να κάνετε το ίδιο. Στην ηλικία των είκοσι-κάτι οι διευθυντές συχνά νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα. «Όταν ήμουν 20άρης, προσπαθούσα να αλλάξω τους ανθρώπους που βρίσκονταν από κάτω μου», θυμάται. «Είχα καλές προθέσεις – ήθελα όλοι να είναι οι καλύτεροι που θα μπορούσαν να είναι – αλλά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εργαζόμενοι, οι οποίοι συχνά πραγματικά γνώριζαν περισσότερα από εμένα, αντιδρούσαν». Αντί να τους πιέσει, λέει, «έμαθα μην προσπαθώ να αλλάξω κανέναν. Αντ’ αυτού, να μάθω από την εμπειρία τους».

Ιδού πώς λέει ο Μπέργκερ ότι κέρδισε την εμπιστοσύνη των συνεργατών του:

Να είστε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις.

«Ένα από τα μέλη της ομάδας μου, όταν ήμουν 20άρης, ήταν ένας πρώην πεζοναύτης που είχε εμπειρία 30+ ετών από φορτηγά», θυμάται. «Είχαμε ορισμένες εκτενείς συνομιλίες. Συζητήσαμε για τα πάντα, από την εξυπηρέτηση των πελατών μέχρι την τεχνολογία. Και ακόμα κάνω αυτές τις συζητήσεις με τους υπαλλήλους». Ο στόχος είναι ο συνδυασμός των διαφορετικών προσεγγίσεων μέχρι να βρεθεί αυτό που λειτουργεί καλύτερα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com