Από την απόλυτη φτώχεια στην κορυφή…

    Από: Startup Team
πηγή: reporter.gr

Όταν έχεις να κάνεις με επιχειρήσεις και ιδιαίτερα με επιχειρηματίες, η διαφορά μεταξύ των νικητών και των χαμένων, είναι ότι οι νικητές δεν τα παρατάνε ποτέ. Όπως αναφέρει στο site του Survival Toolkit Series, ο διεθνώς αναγνωρισμένος business guru René Carayol (φωτο), «όσο περισσότερο βρισκόμαστε σε μια άνευ προηγούμενου περίοδο κρίσης τόσο περισσότερο είναι αναγκαίο να ξαναδυναμώσουμε, να ξανά -εφεύρουμε και να ξανασυγκεντρωθούμε. Εν ολίγοις, είναι η ώρα που δεν πρέπει να αφεθούμε στον αφανισμό. Καμία ιστορικά μεγάλη περιουσία δεν δημιουργήθηκε σε νορμάλ καταστάσεις».

Ένα σχετικό παράδειγμα, που περιλαμβάνεται στους πιο επιτυχημένους και αξιοσέβαστους επιχειρηματίες είναι ο David Gold.

Πρόκειται για έναν Άγγλο επιχειρηματία, που αξίζει πάνω από 550 εκατομμύρια αγγλικές λίρες και εμφανίζεται τακτικά στη λίστα των πλουσίων της Sunday Times. Μάλιστα, υπήρξε πρόεδρος του Birmingham City Football Club μέχρι το 2009 και από το 2010 είναι πρόεδρος του West Ham United Football Club.

Είναι επίσης πρόεδρος της Gold Group International που περιλαμβάνει τις εταιρείες Ann Summers, Gold Aviation, Knickerbox, Greenwich House Properties και York Place. Ξεκινώντας από την ακραία φτώχεια, υπερπήδησε πολλές αναποδιές στην εντυπωσιακή του πορεία, και σήμερα ο David Gold συγκαταλέγεται στους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της Βρετανίας.

Η άνοδος του στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων Βρετανών, είναι απίστευτη και μοιάζει σαν παραμύθι.

Μεγάλωσε στο ανατολικό Λονδίνο, μέσα στην απόλυτη φτώχεια, ξεκίνησε βοηθώντας την μητέρα του να πουλάει κουμπιά, από ένα πάγκο στημένο έξω από το σπίτι τους. Αργότερα, μετέτρεψε το μπροστινό δωμάτιο του σπιτιού σε μαγαζί με κάρτες και γλυκά και στη συνέχεια πήγε σε ένα κατάστημα με βιβλία στην Charring Cross, όπου και έγινε υπεύθυνος του καταστήματος. Αυτή η εξέλιξη, έθεσε τα θεμέλια της επέκτασης του στις εκδόσεις, την εκτύπωση και τη διανομή.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
reporter.gr