Σημάδια ότι ο εργοδότης σας γνωρίζει ότι αναζητάτε άλλη εργασία

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Τι συμβαίνει όταν ο εργοδότης ανακαλύπτει ότι ψάχνουμε για άλλη δουλειά;

του Ράιαν Ντερούσο

Με τη βελτίωση της οικονομίας και τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας από την εποχή της ύφεσης, οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ είναι πιο αισιόδοξοι από ποτέ ότι θα βρουν μια νέα θέση εργασίας. Η ιστοσελίδα αναζήτησης εργασίας Glassdoor διαπίστωσε ότι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014, 47% των εργαζομένων αισθάνονταν βέβαιοι ότι θα βρουν μια νέα θέση μέσα στους επόμενους έξι μήνες που θα είναι κατάλληλη για το επίπεδο εμπειρίας τους. Είναι μια αύξηση κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με πριν από τέσσερα χρόνια.

Παλαιότερα, το αποκαλυπτικό σημάδι ότι κάποιος είχε πάει για συνέντευξη για μια νέα θέση εργασίας ήταν ότι θα ερχόταν στη δουλειά φορώντας κοστούμι ή φόρεμα σε αντίθεση με τα συνηθισμένα τζιν. Ενώ οι διευθυντές το καταλαβαίνουν αυτό αμέσως, υπάρχουν τώρα πολλά άλλα σημάδια στη διάθεσή τους.

Να έχετε κατά νου, όμως, ότι υπάρχουν ορισμένα οφέλη από το να μαθευτεί στην τρέχουσα εργασία σας ότι ψάχνετε αλλού για δουλειά. Θα μπορούσατε να πάρετε αύξηση, αν θεωρείστε αρκετά πολύτιμοι. Ή μπορεί να πάρετε προαγωγή. Αλλά συνήθως, όταν ένας διευθυντής μαθαίνει το μυστικό σας, αυτό δεν οδηγεί σε μια φιλική συνομιλία επειδή έχετε προδώσει την εμπιστοσύνη του. Ακόμα χειρότερα, μπορεί να σπεύσει να βρει αντικαταστάτη πριν κλείσετε ακόμα στη νέα σας δουλειά.

Αν θέλετε να είστε βέβαιοι ότι ο διευθυντής σας δε θα μάθει τίποτα, να έχετε κατά νου ότι τα ακόλουθα σημεία μπορεί να σας προδώσουν.

Νέες επαφές στο LinkedIn

Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουν όσοι αναζητούν εργασία είναι να χρησιμοποιήσουν το LinkedIn. Η αναζήτηση στις επαφές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσει σε νέες ευκαιρίες. Αλλά αν είστε συνδεδεμένοι με το αφεντικό σας στο LinkedIn, να θυμάστε, μπορεί να δει ό,τι κάνετε, αν δεν είναι ενεργοποιημένες οι ρυθμίσεις απορρήτου σας. Έτσι, αν αρχίσετε να συνδέεστε με διάφορα στελέχη από ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο εργοδότης σας θα σηκώσει κόκκινη σημαία.

Για να αποφύγετε αυτή την κόκκινη σημαία, όμως, η εμπειρογνώμονας σταδιοδρομίας και blogger Χέδερ Χούμαν προτείνει να χρησιμοποιείτε το LinkedIn τακτικά, ασχέτως αν ψάχνετε για μια νέα θέση εργασίας ή όχι. Με αυτόν τον τρόπο, όταν ψάχνετε, δεν θα φανεί σαν προειδοποιητικό σημάδι.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com