Τα πέντε κλειδιά της επιτυχίας

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Πρώην στελέχη μεγάλων τραπεζών αποκαλύπτουν τα μυστικά τους.

της Πατρίσια Σέλερς

Η Σάλι Κρότσεκ και η Νταμπίσα Μόγιο έφυγαν από τον κόσμο των επιχειρήσεων και στη συνέχεια όρισαν την επιτυχία τους με τους δικούς τους όρους. Ιδού πέντε συμβουλές από δύο σούπερ σταρ του προσωπικού στυλ.

Είναι άλλο πράγμα να αποκτάς δύναμή μέσα σε μια εταιρεία, κάνοντας τη δουλειά σου, ψάχνοντας για ευκαιρίες και δείχνοντας την αξία σου στο αφεντικό σου, και άλλο πράγμα να παραιτείσαι, να αλλάζεις επαγγελματικό τομέα, και να καταφέρνεις πάλι να πετύχεις, αποτελώντας πρότυπο της επιτυχούς σταδιοδρομίας.

Την προηγούμενη Τετάρτη, στο πρώτο φόρουμ της Barclays Women in Leadership Forum, συντόνισα ένα πάνελ με δύο γυναίκες οι οποίες είναι τέτοια πρότυπα. Η μια ήταν η Σάλι Κρότσεκ, πρώην τραπεζίτης που απολύθηκε από τη Citigroup και τη Bank of America, στη συνέχεια αγόρασε και μετονόμασε το επαγγελματικό δίκτυο γυναικών 85 Broads, και έχει γίνει ένα φαινόμενο στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με 750.000 οπαδούς στο LinkedIn.

Η άλλη γυναίκα στο πάνελ ήταν η Νταμπίσα Μόγιο, όχι εξίσου διάσημη όσο η Κρότσεκ (που είναι στο εξώφυλλο του τρέχοντος τεύχους του Fast Company), αλλά κι αυτή έχει σημειώσει υπέρμετρη επιτυχία. Κατάγεται από τη Ζάμπια και απέκτησε διδακτορικό στα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η Μόγιο παραιτήθηκε από την Goldman Sachs GS για να προωθήσει το πρώτο της βιβλίο, Dead Aid, και έγινε μέλος σε μεγάλα εταιρικά συμβούλια στις Barrick Gold, SABMiller και Barclays.

Ιδού πέντε συμβουλές για τη δικτύωση και την επιτυχία στην επαγγελματική σταδιοδρομία με τους όρους σας.

 

1) Να κάνετε πολλές γνωριμίες.

«Η επόμενη επιχειρηματική ευκαιρία ή ο νέος πελάτης ή ευκαιρία συμμετοχής σε διοικητικό συμβούλιο είναι πιο πιθανό να προέρχεται από μια χαλαρή γνωριμία παρά από ένα φίλο ή πολύ γνωστό σας άνθρωπο», λέει η Κρότσεκ. «Αυτό συμβαίνει γιατί οι φίλοι σας και οι πολύ γνωστοί σας άνθρωποι συνήθως γνωρίζουν τους ίδιους ανθρώπους και τα ίδια πράγματα». Η διεύρυνση του δικτύου σας διευρύνει τις γνώσεις βάσης και τις πιθανές ευκαιρίες σας.

2) Πείτε «ναι» σε κάθε πρόσκληση.

Οι γυναίκες- ακόμη και οι σούπερ σταρ – αισθάνονται ένοχες λέγοντας «Όχι». Ωστόσο η Μόγιο πιστεύει ότι είναι συνετό να δέχεστε κάθε πρόσκληση, εντός λογικών ορίων. «Δεν λέω όχι σε τίποτα». Μερικές φορές απλά παρουσιάζεστε, και άποιος μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή σας. Αυτό συνέβη στην περίπτωση της Κρότσεκ. Πριν από μερικά χρόνια, η Κρότσεκ έτυχε να καθίσει δίπλα στον Άρθουρ Λέβιτ, πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε ένα αεροπλάνο. Μίλησαν, αντάλλαξαν ιδέες, και συστήθηκαν. Δύο χρόνια αργότερα, αυτό την οδήγησε στην Τζάνετ Χάνσον, η οποία έψαχνε να πουλήσει την 85 Broads. Η Κρότσεκ την αγόρασε και τη μετονόμασε σε Ellevate, προσφέροντας συμβουλές και διασυνδέσεις στις γυναίκες.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com