Το καλό παιδί στο γραφείο, δεν είναι της «μόδας»

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Η δύναμη του να λέτε «όχι» στον διευθυντή και τους συναδέλφους σας.

Αν υπάρχει μια «απαγορευμένη» λέξη στο λεξιλόγιο των εργαζομένων, αυτή είναι το «όχι». Οι περισσότεροι εργαζόμενοι φοβούνται να αρνηθούν πράγματα φοβούμενοι μήπως θεωρήσουν πως δεν θέλουν να εργαστούν περισσότερο, μήπως πιστέψουν πω ς η άρνηση είναι συνώνυμο της έλλειψης γνώσεων ή ακόμα και από φόβο μη χάσουν τη δουλειά τους. Κάπως έτσι, έχετε κλείσει τον υπολογιστή, είναι η ώρα να σχολάσετε και εκείνη τη στιγμή σας ζητάνε κάτι και εσείς απλά… το δέχεστε.

Δεν είναι, όμως, το «όχι» που δεν λέμε στους άλλους. Είναι και αυτό που δεν λέμε σε εμάς. Στην απαιτητική εποχή που ζούμε, ποιος μπορεί να αρνηθεί σε ένα ενδιαφέρον project. Και σε ένα ακόμα; Και σε ένα ακόμα; Σίγουρα η τεμπελιά, δεν είναι σύμμαχος όσων θέλουν να πετύχουν.

Η ανάληψη πολλών ευθυνών ισοδυναμεί με άγχος, με ελλιπή ύπνο, νεύρα, πονοκεφάλους και άλλα επακόλουθα. Αξίζει , όμως, κάτι τέτοιο;

Το να πεις «όχι» χρειάζεται δύναμη και αυτοπεποίθηση. Η άρνηση σημαίνει ρίσκο, το οποίο κάποιες φορές πρέπει να παίρνουμε.

Δείτε γιατί.

Το «όχι» κάνει καλό στον οργανισμό σας

Όσο πιο πολύ σας αρέσει η δουλειά σας, τόσο πιο δύσκολο είναι να αρνηθείτε κάτι. Μερικοί από εμάς ζουν μέσα από τη δουλειά τους και αν είναι αρκετά τυχεροί τα χόμπι τους και τα ενδιαφέροντα τους συνάδουν με την εργασία τους. Όσο, όμως, κι αν σας αρέσει αυτό που κάνετε, πρέπει να παίρνετε μερικές αποστάσεις. Σκεφτείτε πως αν αφιερώνατε δύο ώρες την ημέρα να κάνετε κάποια άλλη ασχολία, να δείτε τους φίλους σας ή να πάτε μια βόλτα θα γεμίζατε με ενέργεια ώστε να δουλέψετε ακόμα πιο αποτελεσματικά. Μην αρνείστε αυτό το χρόνο στον εαυτό σας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com