Φράσεις που δεν θα ακούσετε ποτέ από έναν επιτυχημένο

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Μπορείτε να αρχίσετε συνηθίζοντας να μιλάτε και να σκέφτεστε σαν εκείνους που είναι ήδη επιτυχημένοι.

του Σουτζάν Πάτελ

Ιδού, λοιπόν, μερικές φράσεις που ένας επιτυχημένος άνθρωπος δεν θα πει ποτέ του.

1. «Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό»

Ένα στοιχείο που καθιστά επιτυχημένες τις εταιρείες και τους ανθρώπους είναι η ικανότητα επίλυσης των προβλημάτων των πελατών, και η ικανοποίηση των απαιτήσεών τους. Αν μια ανάγκη αναδύεται επανειλημμένα, οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι μαθαίνουν πώς να το επιλύουν όσο ταχύτερα γίνεται.

2. «Δεν ξέρω πώς»

Αντί να κλείνουν αυτόματα την πόρτα στην εύρεση μιας λύσης, οι επιτυχημένοι μαθαίνουν ό,τι μπορούν ώστε να επιτύχουν σε ένα έργο ή στην καριέρα τους. Για παράδειγμα, δεν θα δείτε ποτέ έναν πραγματικά επιτυχημένο επιχειρηματικό σύμβουλο που ταξιδεύει στην Ιταλία τακτικά για δουλειά να αρνείται να μάθει ιταλικά.

3. «Δεν ξέρω τι είναι»

Το να διατρανώνετε την άγνοιά σας δεν πρόκειται να εξαφανίσει το πρόβλημα, απλώς αναγκάζει το συνομιλητή σας να βρει κάποιον άλλο για να το λύσει. Αν και είναι πάντα καλό να είστε ειλικρινής με αυτούς που συναναστρέφεστε, προσπαθήστε να τελειώσετε τη φράση σας λέγοντας «αλλά θα μάθω».

4. «Τα έκανα όλα μόνος μου»

Οι καλύτεροι ξέρουν πώς να περιστοιχίζονται από άλλους έξυπνους, ικανούς και αφοσιωμένους ανθρώπους. Γι’ αυτό, όμως, απαιτείται να αποδίδετε τα εύσημα όπου πρέπει, ώστε να τα λάβετε κι εσείς στη συνέχεια. Αναγνωρίστε αυτούς που σας έχουν βοηθήσει και θα συνεχίσετε να λαμβάνετε επιτυχία και αναγνώριση εσείς ο ίδιος.

5. «Είναι πολύ νωρίς»

Δεν θα ακούγατε ποτέ τον Στιβ Τζομπς να λέει «είναι πολύ νωρίς για μένα να βρίσκομαι εκεί». Αν υπάρχει μια συνάντηση ή η έναρξη ενός πρότζεκτ ή μια συνέντευξη στην αρχή της ημέρας, οι πιο επιτυχημένοι κάνουν τα πάντα για να βρεθούν εκεί. Ανεξάρτητα απ’ το αν είστε πρωινός ή βραδινός τύπος, φροντίστε να βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή.

6. «Είναι πολύ αργά»

Το ίδιο ισχύει και για βραδινές συναντήσεις. Αν σας ζητηθεί να παρευρεθείτε σε επιχειρηματικό δείπνο με έναν εν δυνάμει εταιρικό συνεργάτη και μπορείτε να πάτε, πηγαίνετε. Μπορεί να είστε κουρασμένος την επόμενη μέρα, αλλά οι διασυνδέσεις που θα κάνετε σε ένα δείπνο μπορεί να αλλάξουν τα πάντα στην καριέρα ή στο επόμενο πρότζεκτ σας.

7. «Είναι κρίμα που δεν μπορέσαμε να συνεργαστούμε»

Αν πραγματικά νοιώθετε μια σύνδεση με κάποιον και θέλετε να συνεργαστείτε, βρείτε τρόπο να το κάνετε. Είναι σπάνιο να συναντούμε ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνούμε καλά, και οι επιτυχημένοι γνωρίζουν ότι κομμάτι της πραγματικής επιτυχίας είναι η συνεργασία με άτομα που είναι συμβατά με την προσωπικότητά και τα ενδιαφέροντά μας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com