Το καλύτερο λάθος που έκανα ποτέ; Τα θαλάσσωσα στην πρώτη μου δουλειά!

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ένα δίδαγμα για τη διαχείριση των σφαλμάτων στην εργασία.

της Λιζ Γουάιζμαν*

«Το πιο πολύτιμο λάθος που έκανα στην καριέρα μου ήρθε σε ηλικία 17 ετών όταν ένα κατάστημα με είδη γάμου με προσέλαβε σαν ράφτρα μεταποίησης και επιδιόρθωσης. Από μικρή ηλικία είχα ξεκινήσει να ράβω και δεν …φοβόμουν τίποτα με τη ραπτομηχανή».

Οι περισσότερες μεταποιήσεις ήταν αρκετά απλές αλλά όταν η Κάθυ, μια μικροκαμωμένη πελάτισσα ερωτεύτηκε ένα φόρεμα που ήταν διπλάσιο της, κλήθηκα να εφαρμόσω όλη την τέχνη μου. Πράγματι, έφτιαξα στην εντέλεια το φόρεμα στα μέτρα της.

Όμως, όταν η Κάθυ ήρθε, τέσσερις μέρες μετά, να παραλάβει το φόρεμα, έγινε το κακό. Η διευθύντρια του καταστήματος μου ζήτησε να το σιδερώσω στην πρέσα. Ξεκίνησα πράγματι να το σιδερώνω – αν και μισούσα το σιδέρωμα -, και ξαφνικά είδα με τρόμο το ύφασμα από πολυεστέρα να ζαρώνει και να τρυπά. Αμέσως το είπα στην πελάτισσα: «Κάθυ, μόλις έκανα μια τεράστια τρύπα στην τουαλέτα που θα φορέσεις στο γάμο. Είναι απαίσιο, αλλά θα το φτιάξω και θα γίνει τέλειο σε δυο μέρες από τώρα». Η Κάθυ σοκαρίστηκε κι αυτή, αλλά δεν ούρλιαξε, ούτε πήγε να …με χτυπήσει. Με άκουσε ήρεμα και είπε ότι πίστευε πως θα το έφτιαχνα μια χαρά.

Στη συνέχεια, πράγματι, βρήκα τα σωστά υλικά και έφτιαξα το σκισμένο μπούστο. Αυτή τη φορά το σιδέρωσα με πολλή προσοχή, και το έδειξα με υπερηφάνεια στην Κάθυ, όταν ήρθε να το παραλάβει.

Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, αυτό το συμβάν μου έδωσε μερικά σημαντικά διδάγματα ως προς τη διαχείριση των δικών μου σφαλμάτων:

1. Παραδεχθείτε τα λάθη σας

Όταν κρύβουμε ή υποβαθμίζουμε τα λάθη μας, οι άλλοι γεμίζουν με αμφιβολίες τόσο ως προς τις ικανότητές μας, όσο και ως προς τη σύνδεσή μας με την πραγματικότητα. Όταν, αντίθετα, μιλάμε με ειλικρίνεια για το τι έγινε, τότε η κουβέντα γρήγορα φεύγει από τις ευθύνες και εστιάζει στη διόρθωση του σφάλματος.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com