Επτά λόγοι για να απορρίψουν το βιογραφικό σας… στη στιγμή

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Το βιογραφικό σας μπορεί να δώσει ώθηση στις πιθανότητές σας για δουλειά αλλά μπορεί και να σας χαντακώσει σε χρόνο μηδέν.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες στον κλάδο των ανθρωπίνων πόρων ισχυρίζονται ότι τους φτάνουν το πολύ πέντε λεπτά για να αποφασίσουν αν ένα βιογραφικό μπορεί να περάσει στον επόμενο γύρο της διαδικασίας προσλήψεων.

Και ίσως τα πέντε λεπτά να είναι και πολλά.

«Νομίζω ότι όλο αυτό διαρκεί πολύ λιγότερο. Συχνά, ένας αρχικός έλεγχος του βιογραφικού διαρκεί 30 δευτερόλεπτα» λέει ο Νταγκ Αρμς, αντιπρόεδρος στην εταιρεία προσλήψεων Kelly Services.

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων εντοπίζουν εύκολα ενδείξεις στο βιογραφικό βάσει των οποίων κάνουν το πρώτο ξεκαθάρισμα των υποψηφίων. Ιδού, λοιπόν, εφτά βασικά λάθη που μπορούν να αποτελέσουν αιτία άμεσης απόρριψης του βιογραφικού σημειώματος σας.

Χρησιμοποιείτε μια γελοία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Οι παλιοί συμμαθητές σας μπορεί να γνωρίζουν γιατί σας ταιριάζει ένα email του στυλ eimaiapithanos@yahoo.com, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι οι υπεύθυνοι προσλήψεων θα εντυπωσιαστούν. «Με κάτι τέτοια, η αξιοπιστία σας πηγαίνει στον πάτο», επισημαίνει ο Αρμς.

Έχετε γεμίσει το βιογραφικό με ορθογραφικά και γραμματικά λάθη

Παραδεχθείτε το. Η μαμά σας είχε δίκιο που σας έλεγε να διαβάζετε. «Αν δεν μπορώ να σ’ εμπιστευθώ για να διορθώσεις το βιογραφικό σου, γιατί να σ’ εμπιστευθώ να διαχειριστείς άλλα καθήκοντα αφού σε προσλάβω;», επισημαίνει ο Αρμς.

Συμπεριλάβατε πολλά χρώματα, τρελές γραμματοσειρές, και άλλα γραφιστικά κόλπα

Η δημιουργικότητα είναι ευπρόσδεκτη σε πολλές δουλειές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το βιογραφικό σας πρέπει να μοιάζει με έργο τέχνης. «Κρατήστε το έγγραφο απλό και σαφές. Δεν θα πάει μακριά ένα σημείωμα στο οποίο δεν μπορούμε να διαβάσουμε με ευκολία πού δούλεψε ο κάτοχός του, ή με τι ασχολείται» υπενθυμίζει η Μαριάν Ραϊνόν, εκτελεστική διευθύντρια της Heyman Associates.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com