Ανοιχτά γραφεία… ο «εφιάλτης» του εργαζόμενου

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Το γραφείο είναι ο χώρος που φέρετε τη δουλειά σας εις πέρας, τι γίνεται όμως όταν δε σας αφήνουν;

Από τα 8 τετραγωνικά μέτρα που αντιστοιχούσαν το 1992 σε κάθε γραφείο, αυτή τη χρονιά η αντιστοιχία είναι στα 3 τ.μ. Τι σημαίνει αυτό; Πολλά γραφεία μαζί.

Οι τοίχοι και οι πόρτες «γκρεμίστηκαν» σε μια προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά οι εργαζόμενοι και να μοιράζονται τις γνώσεις τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις των open-space γραφείων, συχνά «μοιράζεστε» περισσότερα από όσα θα θέλατε.

Την στιγμή που εσείς θέλετε να ολοκληρώσετε ένα project, τι στιγμή που πρέπει να βρείτε μια καινοτόμο ιδέα, τη στιγμή που πρέπει να δείτε πως πρέπει να οργανώσετε μια καμπάνια χρηματοδότησης, στα διπλανά γραφεία μπορεί να λένε ανέκδοτα ή να λένε τα νέα της ημέρας. Πως μπορεί κάποιος να λύσει αυτό το πρόβλημα;

Ο σημερινός εργαζόμενος είναι ένας «σουπερ-ήρωας» που πρέπει ταυτόχρονα να σταθμίσει τηλέφωνα, email, απαιτήσεις ανωτέρων ή άλλων τμημάτων και τους διπλανούς του!

Τα ακουστικά είναι μια εύκολη λύση, αλλά δεν έχει πάντα σίγουρα αποτελέσματα αφού η μουσική που εμποδίζει τους εξωτερικούς θορύβους, μπορεί συχνά να αποσπά κα την προσοχή του ίδιου του εργαζομένου.

Η εταιρεία software AtTask διενήργησε ερεύνα ώστε να δούνε πως κατανέμετε ο χρόνος, με το 46% του χρόνου να πηγαίνει σε πηγαίνει σε διαφορετικά πράγματα από την «κανονική» εργασία.

Ο μεγαλύτερος «εχθρός»; Τα email.

Και είναι αλήθεια. Ο χρήστης εταιρικού email λαμβάνει κατά μέσο όρο 85 ηλεκτρονικά μηνύματα την ημέρα, ενώ στέλνει 36 (έρευνα του Radicati Group).

Ανοιχτά γραφεία… ο «εφιάλτης» του εργαζόμενου

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com