Όταν το Google είναι «εμπόδιο» στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Τι συνέπειες μπορεί να έχει ένα αρνητικό Google search;

Για μερικούς  η προσωπική ζωή είναι διαφορετική από την επαγγελματική . Για άλλους το προφίλ που έχουν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης δεν αποτελεί τον καθρέφτη της επαγγελματικής μας πορείας. Όμως για τους εργοδότες το ποιοι είστε στο Ίντερνετ επηρεάζει άμεσα το ποιοι είστε στη δουλειά σας.

Έτσι, αν σκέφτεστε να κάνετε αίτηση για κάποια δουλειά ή να ζητήσετε προαγωγή, σκεφτείτε ένα λεπτό ποιο είναι το κοινωνικό σας πρόσωπο και η παρουσία σας στα social media;

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο αλλά θα σας «γκουγκλάρουν». Έρευνες έχουν δείξει πως περίπου το 75% των Τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού χρησιμοποιούν την μηχανή αναζήτησης με σκοπό να «συλλέξουν» πληροφορίες που δεν συμπεριλαμβάνονται στο βιογραφικό.

Και δεν είναι οι μόνοι. Μια γρήγορη αναζήτηση ενός νέου συναδέλφου φαίνεται πως είναι μέρος του «καλωσορίσματος» από τη νέα ομάδα, ώστε να δουν ποιος είναι ο «καινούργιος» που έρχεται.

Πιστεύατε, λοιπόν, πως ένα άκομψο σχόλιο σε μια φωτογραφία στο Facebook είναι μια σταγόνα στον ωκεανό; Ας δούμε ποιες ανευρέσεις του Google μπορούν να σας στοιχήσουν την επαγγελματική σας εξέλιξη.

Μία ή δύο «αρνητικές» αναφορές για εσάς

Με την «επέλαση του Ίντερνετ δεν είναι απίθανο να υπάρχουν κάποιες αρνητικές κριτικές για εσάς. Ειδικά στις τεχνολογικές startups, οι CEO τους έχουν υπάρξει αρκετές φορές «πρώτο θέμα» για πράγματα που είχαν πει στο παρελθόν και μετά τα αναίρεσαν.

Πληροφορίες σχετικά με το ποινικό σας μητρώο

Εάν είχατε ποτέ προβλήματα με την αστυνομία και έχετε περαστεί στα αρχεία της Αστυνομίας, είναι κάτι που δε θα περάσει απαρατήρητο αν κάποιος σας «ψάξει» στο διαδίκτυο.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com