Ποιες δεξιότητες χρησιμοποιούν στο πόκερ οι ικανοί επιχειρηματίες;

    Από: Startup Team
πηγή: reporter.gr

Εδώ και αρκετό καιρό μερικοί γνωστοί μου συναντώνται τακτικά  για να παίξουν πόκερ.  Όλοι τους είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες στον κλάδο τους, άλλος στην δικηγορία, άλλος στα χρηματοοικονομικά κλπ. Έχοντας παρευρεθεί σε κάποιες από τις συναντήσεις τους,  με προκάλεσε το γεγονός να ερευνήσω  – πέραν  της επιθυμίας τους να συναντηθούν και να απολαύσουν το παιχνίδι – τους λόγους και τη στρατηγική που ακολούθησε καθένας τους στις περιπτώσεις που κέρδιζαν ή έχαναν. Το έψαξα λοιπόν και  βρήκα μια εξαιρετική ανάλυση των ικανοτήτων που διαθέτουν οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες και τις μεταφέρουν σ’ ένα παιχνίδι του πόκερ και το αντίθετο. Οι ομοιότητες αυτές σύμφωνα με τους ειδικούς  στηρίζονται σε έξι σημεία, πέρα από το διασκεδαστικό κομμάτι της υπόθεσης.

Σε γενικές γραμμές οι ικανοί επιχειρηματίες είναι και πολύ καλοί παίκτες του πόκερ. Και αυτό διότι υπάρχει ένας σαφής λόγος που κάνουν τόσα πολλά στον «πραγματικό» κόσμο και αυτός αναφέρεται σε συγκεκριμένες δεξιότητες. Αυτές, λοιπόν, τις δεξιότητες τις χρησιμοποιούν και σε ένα παιχνίδι πόκερ. Τις ακόλουθες έξι:

Ξεπερνούν τις αντιξοότητες

Ανάλογα με τον τρόπο που παίζουν σε κάθε γύρο πονταρίσματος, αυτός θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς την έκβαση του παιχνιδιού – ανεξάρτητα από το τα φύλλα που τους μοιράζονται στην αρχή. Είναι ακριβώς όπως όταν γεννιέται κάποιος σε άθλιες συνθήκες,  αλλά μεγαλώνοντας βρίσκει τρόπους για να τις ξεπεράσει  και να πετύχει στη ζωή. Και αυτό είναι κάτι που τον αφορά προσωπικά. Πρόκειται δηλαδή για μια κλασική ιστορία  «φτώχειας – πλούτου», όπως για παράδειγμα κάποιου που έχει μεγαλώσει σε δύσκολες συνθήκες π.χ. ως μετανάστης και καταλήγει να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες.

Μαθαίνουν από τα λάθη τους

Μπορεί να κάνει κάποιος  πολλά λάθη στο πόκερ. Μαθαίνει, όμως, από αυτά τα λάθη τα οποία είναι καθοριστικά για το μέλλον. Το να χάσει ένα καλό χαρτί αποτελεί την καλύτερη πηγή μάθησης. Αρκεί να μην επαναλάβει το ίδιο λάθος. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζει ότι μπορεί να κερδίσει από καθαρή τύχη.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
reporter.gr