Πώς να πετυχαίνετε περισσότερα δουλεύοντας λιγότερο

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ο εμπνευστής του συστήματος SCRUM μοιράζεται τα μυστικά του για εκτόξευση της παραγωγικότητας.

Στο βιβλίο του SCRUM: The Art of Doing Twice the Work in Half the Time, ο Jeff Sutherland περιγράφει τη διαδικασία που μπορεί να κάνει όλες τις ομάδες να γίνονται πιο παραγωγικές και τα μέλη τους να πετυχαίνουν νωρίτερα τους στόχους τους.

Αυτές είναι οι δέκα βασικές αρχές της μεθόδου που μπορεί να μεταμορφώσει τον τρόπο που δουλεύετε.

Ένα μήτινγκ την ημέρα

15 λεπτά αρκούν για να συντονιστείτε με τους συνεργάτες, να ενημερώσετε την ομάδα και να ανακαλύψετε τυχόν εμπόδια. Καταργήστε τα μήτινγκ «για να δούμε πού βρισκόμαστε» και τις ατελείωτες συζητήσεις για το τι έφταιξε.

Κανένα μυστικό

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη σπατάλη χρόνου και παραγωγικότητας από τις ομάδες που δεν γνωρίζουν τι κάνει ο διπλανός τους. Το αποτέλεσμα είναι διπλή δουλειά, χαμένη προσπάθεια, μυστικοπάθεια, λάθος στόχοι, αντικρουόμενοι στόχοι, αποτελέσματα δίχως σημασία. Αναρτήστε όλοι σε έναν τοίχο οτιδήποτε κάνετε με ενδείξεις Do, Doing και Done.

Ολιγομελείς ομάδες

Αν είστε περισσότεροι από 9 είστε πλήθος. Όλες οι έρευνες καταλήγουν πως οι ολιγομελείς ομάδες κοστίζουν λιγότερο, παράγουν περισσότερο και παραδίδουν νωρίτερα από τις αντίστοιχες πολυμελείς. Πέντε άτομα βγάζουν άνετα τη δουλειά 20. Επίσης, μην προσθέτετε άτομα σε προχωρημένα στάδια ενός πρότζεκτ. Θα τα κάνει όλα δυσκολότερα.

Ζητούμενα, όχι ατζέντα

Κάθε μήτινγκ πρέπει να ξεκινάει με συγκεκριμένο σκοπό-απόφαση που πρέπει να ληφθεί. Κάθε μήτιγκ πρέπει να παράγει κάτι. Αλλιώς ας μην ξεκινά καν.

Ξεχάστε τους τίτλους σας

Οι επιτυχημένες ομάδες έχουν μια μόνο ιδιότητα στις business cards τους: Μέλος Ομάδας. Όσο πιο καθορισμένοι είναι οι ρόλοι, τόσο πιο δυσκίνητος γίνεται ο οργανισμός. Κρατήστε τους τίτλους για τις επαφές σας με τον έξω κόσμο. Μεταξύ σας είστε όλοι ίσοι.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com