Πώς σκέφτονται οι υπεύθυνοι προσλήψεων

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Δείτε τους 4 λόγους για τους οποίους απευθύνονται σε εξωτερικές εταιρείες αναζήτησης υποψηφίων.

της Αν Φίσερ

Ας υποθέσουμε ότι περιμένετε προαγωγή στην εταιρεία σας, ειδικά τώρα που πρόκειται να υπάρξει αναδιοργάνωση όλης της δομής της με την έλευση του νέου εκτελεστικού διευθυντή. Πριν από μερικές μέρες, όμως, κρυφακούσατε το αφεντικό σας να λέει στο τηλέφωνο ότι έχουν ζητηθεί οι υπηρεσίες μιας εξωτερικής εταιρείας αναζήτησης υποψηφίων. Προφανώς νοιώθετε ταραγμένη. Γιατί η εταιρεία σας απευθύνετε σε άλλους για να βρει υποψηφίους για τη θέση;

Καταρχήν, καλό είναι να μην θεωρείτε τον εαυτό σας ως σίγουρη και δεδομένη υποψήφια για προαγωγή. Δηλαδή, όσο κι αν πιστεύετε εσείς κάτι τέτοιο, ο νέος διευθυντής σας μπορεί να διαφωνεί. «Όποτε ζήτησα τις υπηρεσίες μιας εταιρείας αναζήτησης υποψηφίων, το έκανα επειδή είχα ‘κληρονομήσει’ άτομα που δεν ήταν ιδανικά γι’ αυτό που τα ήθελα», επισημαίνει η Ρόουζ Σπανο Ιανέλλι, πρώην διευθυντικό στέλεχος και ιδρύτρια της Spano Pratt. «Η αλλαγή εταιρικού ηγέτη συχνά συνιστά μειονέκτημα για τους εσωτερικούς υποψηφίους».

Υπάρχουν όμως κι άλλοι λόγοι για τους οποίους μια εταιρεία μπορεί να στραφεί σε εξωτερικό υπεύθυνο προσλήψεων, πέρα από την αναζήτηση επιπλέον ταλέντου. Ιδού τέσσερις απ’ αυτούς:

Σύγκριση ταλέντου

Ακόμα κι αν υπάρχει πλούσιο ταλέντο εντός της εταιρείας, μια εξωτερική έρευνα «μπορεί να λειτουργήσει ως τρόπος σύγκρισης του ‘εγχώριου’ ταλέντου με το ταλέντο που υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά» λέει η Ιανέλλι. «Πώς μπορείς να ξέρεις ότι έχεις τους καλύτερους αν δεν το εξετάσεις συγκριτικά;»

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com