Δέκα πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Μην αναζητάτε δικαιολογίες. Αναζητήστε σχέδιο.

Θέλετε να έχετε με το μέρος σας τις πιθανότητες για να γίνετε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας; Για αρχή, σημειώστε δέκα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ.

1. Να είστε ζηλόφθονος

Το να βλέπετε γύρω σας ανθρώπους να πετυχαίνουν θα πρέπει να λειτουργεί σαν κίνητρο μέσα σας, ακόμα κι αν αυτοί είναι ανταγωνιστές σας. Πρέπει να καταλάβετε ότι ο καθένας έχει την ικανότητα να πετύχει. Το χάσιμο χρόνου που προκύπτει απ’ το να εστιάζετε στις επιτυχίες των άλλων το μόνο που κάνει είναι να καθυστερεί τη δική σας πρόοδο.

2. Να κοιτάτε πίσω

Θα αντιμετωπίσετε δύσκολες στιγμές και θα κληθείτε να λάβετε δύσκολες αποφάσεις. Μπορεί να έρθετε αντιμέτωπος ακόμα και με το φάσμα της αποτυχίας. Βρείτε τρόπο να ελιχθείτε πέρα απ’ τα εμπόδια και συνεχίστε την πορεία προς τα εμπρός, χωρίς να κοιτάτε πίσω.

3. Να αναζητάτε δικαιολογίες

Αν πήρατε μια κακή απόφαση και τα κάνατε μαντάρα, απλά αποδεχθείτε το. Αν κάτι δεν δούλεψε όπως το είχατε σχεδιάσει, μην ψάξετε για δικαιολογίες. Αναζητήστε την πραγματική αιτία του προβλήματος και μετατρέψτε όλη αυτή τη διαδικασία σε πολύτιμο δίδαγμα. Αν καταλάβετε τη ρίζα του προβλήματος, δεν θα επαναλάβετε τα ίδια λάθη.

4. Να σταματήσετε να μαθαίνετε

Η ηλικία, τα χρόνια εμπειρίας πίσω σας, ή ο βαθμός επιτυχίας σας δεν πρέπει ποτέ να σας αποτρέπουν από τη μάθηση. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να ξέρει τα πάντα. Και όλοι μας συνεχίζουμε να μαθαίνουμε και να εμπνεόμαστε από άλλους επιχειρηματίες.

5. Να κάνετε παρέα με αρνητικά άτομα

Άτομα που συνεχώς βρίσκουν δικαιολογίες, παραπονιούνται και έχουν μια αρνητική οπτική προς τα πράγματα πρέπει να αποφεύγονται όπως η πανούκλα. Όλοι μας γνωρίζουμε τέτοια άτομα και, ό,τι και να λέμε, όποια κι αν είναι η κατάσταση, μας γεμίζουν με την αρνητική αύρα τους. Περιστοιχιστείτε από άτομα που είναι τόσο αποφασισμένα και τόσο εστιασμένα όσο εσείς.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com