Ο αργός θάνατος του e-mail

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Οι μέρες του δημοφιλέστερου τρόπου διαδικτυακής επικοινωνίας είναι μετρημένες. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει.

Το e-mail είναι μεν ένας γρήγορος τρόπος επικοινωνίας, όμως με τα χρόνια τα μειονεκτήματά του στο εργασιακό περιβάλλον έχουν γίνει ορατά, με πρώτο και μεγαλύτερο το κόστος που έχει στην παραγωγικότητα.

Οι εργαζόμενοι ξοδεύουν πολύ χρόνο τσεκάροντας, συντάσσοντας, ψάχνοντας και απαντώντας σε e-mail. Τα δεκάδες μηνύματα στο inbox πρέπει κάπως να αξιολογηθούν και να ταξινομηθούν, ενώ η πλειονότητά τους αφορά σε ζητήματα που θα μπορούσαν να είχαν επικοινωνηθεί με ένα μήνυμα στο chat.

Η χρήση του e-mail έχει δύο επίπεδα: το ένα είναι η χρήση του ίδιου του προγράμματος και το άλλο ο τρόπος που το αφήνουμε να μπει στη ζωή μας και στο 24ωρο μας. Και τα δύο αναμένεται να μειωθούν σε μεγάλο ποσοστό.

Ήδη ομάδες εργασίας χρησιμοποιούν εργαλεία όπως το HipChat, το Yammer, το Slack, το Sanebox κ.ά. και μειώνουν τη ροή των e-mail μέχρι και 75%. Άλλα εργαλεία όπως το Ommwriter και το Freedom προσαρμόζονται στις ανάγκες του χρήστη αντί να περιμένουν από εκείνον την αμέριστη προσοχή του και συνεχή διαχείριση των μηνυμάτων.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com