Γυναίκες, η επιχειρηματικότητα σάς χρειάζεται

    Από: Startup Team
πηγή: andro.gr

Του Τάσου Παγκάκη

Οι γυναίκες πάντα πρωτοστατούσαν, ως επαναστάτριες και καινοτόμοι της εποχής τους. Αν σήμερα μπουν περισσότερες γυναίκες στην ψηφιακή Οικονομία, θα προσθέσουν €9 δις επιπλέον στο ετήσιο ΑΕΠ της ΕΕ.

Στις 24 Απριλίου 2014 γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα-πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών «Women in ICT», για τέταρτη χρονιά. Με τον αριθμό των κοριτσιών σχολείων που επιλέγουν να σπουδάσουν κλάδους της τεχνολογίας, να μειώνεται όλο και περισσότερο, τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν να αντιστρέψουν την παγιωμένη και λανθασμένη αντίληψη «γίνε παιδαγωγός, αφού είσαι γυναίκα»!

Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, προσπαθεί να προωθήσει την ευρυζωνικότητα παντού και να ενημερώσει τα νεαρά κορίτσια των σχολείων ότι η σταδιοδρομία στην τεχνολογία μπορεί να τους φέρει περισσότερες και πλουσιότερες ευκαιρίες καριέρας.

Στους 100 app developers της Ευρώπης, μόλις 9 είναι γυναίκες και στις 100 πτυχιούχους γυναίκες μόλις 29 από αυτές παίρνουν τεχνική κατεύθυνση. Η Ευρωπαία Επίτροπος Neelie Kroes προσπαθεί σχεδόν μόνη της να φέρει τις γυναίκες στο προσκήνιο «My motto, my dream, my bumper sticker is to get every European Digital and my ambition is to get more women into ICT».

Στο 4ο έτος της πρωτοβουλίας, 100 χώρες πραγματοποίησαν εκδηλώσεις από τις κυβερνήσεις, τον ιδιωτικό τομέα και τις ΜΚΟ. Κάθε χρόνο 200.000 κορίτσια ενημερώνονται, επισκέπτονται εταιρείες τεχνολογίας, χώρους εργασίας και μαθαίνουν ποια πανεπιστημιακά προγράμματα μπορούν να ακολουθήσουν βάσει των διεθνών τάσεων (δείτε φωτογραφίες Flickr, επισκεφθείτε τη σελίδα Facebook και το Digital Showcase).

Στους 100 app developers της Ευρώπης, μόλις 9 είναι γυναίκες και στις 100 πτυχιούχους γυναίκες μόλις 29 από αυτές παίρνουν τεχνική κατεύθυνση.

Μελέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Οκτώβριο 2013, τιτλοφορούμενη «Ενεργές γυναίκες στην αγορά ICT» , αποδεικνύει ότι, αν έμπαιναν περισσότερες γυναίκες ειδικευμένες στην ψηφιακή οικονομία, θα δημιουργούσαν ετησίως €9 δις επιπλέον στο ΑΕΠ της ΕΕ!

διαβάστε περισσότερα εδώ:
andro.gr