Πως να προσλάβετε (και να κρατήσετε) τους καλύτερους εργαζομένους

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

3 στρατηγικές για να έχετε την καλύτερη ομάδα από την πρόεδρο και διευθύντρια σύμβουλο της Hill Holliday.

της Κάρεν Κάπλαν*

Πίστευα και πιστεύω ότι μια επιχείρηση είναι τόσο καλή όσο και οι άνθρωποί της, κι αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στην επιχείρησή μου, μια διαφημιστική εταιρεία της οποίας το προϊόν είναι οι δημιουργικές ιδέες.

Συχνά οι άνθρωποι με ρωτάνε πώς να ενθαρρύνουν μια κουλτούρα όπου τα άτομα όχι μόνο να παράγουν έργο, αλλά και να χαίρονται να το κάνουν αυτό. Η απάντησή μου είναι πάντα η ίδια: προσλάβετε τους κατάλληλους ανθρώπους. Και η επόμενη απάντηση είναι, αναπόφευκτα, η εξής: πώς τους βρίσκεις;

Δεν υπάρχει κάποια μυστική συνταγή, αλλά στα 30 χρόνια παρουσίας μου στον κλάδο έμαθα μερικά πράγματα γύρω απ’ το πώς να φέρεις τους κατάλληλους ανθρώπους στο κατώφλι σου. Ιδού τρία απ’ αυτά:

1. Κοιτάξτε πέρα από τον κλάδο της επιχείρησής σας

Κάποια από τα μεγαλύτερα ταλέντα μας δεν είχαν καμία εμπειρία στον τομέα της διαφήμισης όταν προσλήφθηκαν από την επιχείρησή μας. Οι αποτελεσματικοί άνθρωποι μοιράζονται τα ίδια χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο βρίσκονται. Στη Hill Holliday έχουμε έναν standup κωμικό, έναν πρώην ηθοποιό, έναν υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων στον κλάδο του κινηματογράφου, και έναν γνωστικό νευροψυχολόγο. Όλη αυτή η ποικιλία υποβάθρων φέρνει ένα επίπεδο φρέσκιας σκέψης που δεν θα βρίσκαμε αλλιώς.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com