Γιατί τα Social Media είναι το νέο βιογραφικό

    Από: Startup Team
πηγή: e-biografiko.gr

Τη σημερινή εποχή τα βιογραφικά δεν είναι μόνο δύο σελίδες χαρτί, αλλά μπορούν να είναι και πολλές πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων (social media). Ακόμα κι αν έχετε πιο παραδοσιακό επάγγελμα, μπορείτε να αξιοποιήσετε τα κοινωνικά δίκτυα για να αποκτήσετε ένα πλεονέκτημα. Αν είστε νέος απόφοιτος και ψάχνετε την πρώτη σας δουλειά ή αν είστε εργαζόμενος και θέλετε να αλλάξετε τομέα, οι παρακάτω συμβουλές πάνω στα social media θα σας φανούν πολύ χρήσιμες.

Twitter

Αν θέλετε να δημιουργήσετε νέες συνδέσεις, το Twitter είναι μια ιδανική πλατφόρμα. Αν το χρησιμοποιήσετε σωστά μπορεί να λειτουργήσει ως εξαιρετική συνοδευτική επιστολή και portfolio. Πρέπει να είστε επιλεκτικοί όταν αποφασίζετε σε ποιον πρέπει να απευθυνθείτε. Μερικές φορές μπορεί να είναι καλύτερο να ακολουθείτε μια εταιρεία ενώ άλλες φορές μπορεί να είναι καλύτερο να ακολουθείτε μεμονωμένα άτομα από αυτήν την εταιρεία.

Μόλις έρθετε σε επαφή με τις εταιρείες στόχους, πρέπει να δείξετε ότι είστε ενήμερος σε ό,τι αφορά τα πράγματα στον κλάδο σας. Μην κάνετε retweet και μην δημοσιεύσετε τις δικές σας παρατηρήσεις: πάρτε μέρος στις συζητήσεις. Οι εργοδότες θέλουν ανθρώπους που να μπορούν να συνεργάζονται και να προσθέτουν αξία στο χώρο εργασίας τους. Το Twitter είναι μια ιδανική πλατφόρμα για να το αποδείξετε αυτό.

LinkedIn

Πιθανώς να έχετε ήδη ένα προφίλ στο LinkedIn, αλλά ωφελείστε από αυτό; Το LinkedIn συχνά χρησιμοποιείται ως ηλεκτρονικό βιογραφικό, όμως υπάρχει πολύ πιο χρήσιμος τρόπος για τους εργοδότες σας να το χρησιμοποιήσετε.

Είναι εύκολο να δείξετε παραδείγματα της δουλειάς σας στο προφίλ σας, είτε ενσωματώνοντας έναν σύνδεσμο είτε επισυνάπτοντας κάποιο αρχείο. Το να επιλέξετε κάποιες ομάδες στις οποίες να συμμετέχετε είναι μια άλλη τακτική που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε. Όμως, να είστε επιλεκτικοί: ψάξτε για ομάδες με πραγματική αλληλεπίδραση και επιλέξτε ποιοι θα είναι οι στόχοι σας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
e-biografiko.gr