5 από τις καλύτερες επιχειρήσεις για να εργαστείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο

    Από: Startup Team
πηγή: reporter.gr

Του Πάνου Τσαγκαράκη

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφασίζουν να ζήσουν εκτός Ελλάδος στις μέρες μας. Και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι από τις χώρες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες προτιμήσεις, όχι μόνο εξαιτίας της κρίσης αλλά και των πολύ καλών βρετανικών Πανεπιστημίων. Αν, λοιπόν, είστε από εκείνους που μπορούν να επιλέξουν, όχι μόνο τη χώρα στην οποία θα εργαστούν και τη δουλειά που θα κάνουν, αλλά και την εταιρεία στην οποία θα απευθυνθούν, ιδού ένας χρήσιμος οδηγός. Περιλαμβάνει διαφόρων τύπων επιχειρήσεις και, κυρίως, επιχειρήσεις στις οποίες αποδεδειγμένα χαίρεσαι να εργάζεσαι. Επιχειρήσεις όπου θα έχετε τη δυνατότητα όχι μόνο να παίρνετε ένα μισθό αλλά να απολαμβάνετε τη δουλειά σας και να επιβραβεύεστε. Και ως εκ τούτου, να είστε πιο παραγωγικοί και να έχετε ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες.

1. UKRD Group – Media

Η UKRD Group είναι ένας multi media οργανισμός με 15 ραδιοφωνικούς σταθμούς που λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, διάφορες ιστοσελίδες, εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού, κ.ά. Τα τελευταία 10 χρόνια κατατάσσεται στις πέντε πρώτες εταιρείες για το εργασιακό της περιβάλλον. Ενώ από το 2011 μέχρι και το 2014 καταλαμβάνει σταθερά την πρώτη θέση στη σχετική λίστα των Sunday Times.

Η λίστα αυτή καταρτίζεται από τις απόψεις των εργαζομένων και τις πολιτικές των εργοδοτών. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί εδώ και 11 χρόνια έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το βρετανικό εργασιακό χώρο, ώστε να προσδιορίζει τις βέλτιστες πρακτικές, που ορίζονται από την απόδοση σε οκτώ βασικούς δείκτες εμπλοκής στο χώρο εργασίας, καλύπτοντας τις απόψεις του προσωπικού για την ηγεσία τους, των μάνατζερ, των άμεσων συνεργατών, αλλά και τους μισθούς και τα οφέλη, την ευημερία, την προθυμία της εταιρείας για παροχές, την προσωπική ανάπτυξη των ανθρώπων και τη συνολική αίσθηση ασφάλειας με τους εργοδότες.

Με 283 εργαζόμενους η UKRD Group χαρακτηρίζεται από ζωντάνια στο περιβάλλον και την ατμόσφαιρα εργασίας. Η UKRD είναι μια εταιρεία με ηθική αποστολή: Να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων συνεργαζόμενη με μια σειρά από φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι οποίες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για εργασία με ανθρώπους σε μειονεκτική θέση.

Πρόσφατα, μάλιστα, γιόρτασε την αποφοίτηση των πρώτων τριών αποφοίτων της από το πρόγραμμα «Future Leaders» που αναπτύσσεται και στη χώρα μας, το οποίο έχει ως στόχο την ανάπτυξη μελλοντικών ηγετών στους χώρους εργασίας.

Πηγή:www.reporter.gr

2. AO.Com –Λιανικές Πωλήσεις

Ο John Roberts, Διευθύνων Σύμβουλος της Appliances Online, ίδρυσε την εταιρεία το 2001 για να κερδίσει το στοίχημα μιας λίρας που έβαλε με ένα φίλο του ένα χρόνο πριν σε κάποια πάμπ (ο οποίος τον προκάλεσε ότι δεν μπορούσε να πουλήσει λευκές συσκευές online).

Η εταιρία Appliances Online είναι σήμερα ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής συσκευών κουζίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρέχοντας τα προϊόντα της σε 4,5 εκατομμύρια πελάτες, καθώς και σε επιχειρήσεις λιανικής όπως οι Boots, B&Q και House of Fraser. Η εταιρεία παραδίδει τα βράδια για τους ανθρώπους που εργάζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, μέσα στην ημέρα για τους ανθρώπους που εργάζονται τα βράδια, αυθημερόν όταν χρειάζεται, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Με έδρα το Lancashire, διοικείται ρεαλιστικά ενώ οι εργαζόμενοι της έχουν πρόσβαση σε ένα οικονομικό γυμναστήριο, και έχουν επίσης τη δυνατότητα να λάβουν δύο επιπλέον ημέρες άδεια τον χρόνο, για να ασχοληθούν με φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Το 2011 κατέλαβε την 63η θέση στη λίστα των Sunday Times με τις 100 καλύτερες μεσαίες επιχειρήσεις για να εργαστεί κάποιος. Το 2012 σκαρφάλωσε στην 5η θέση και το 2013 ανέβηκε στην 4η θέση την οποία διατήρησε και το 2014.

Πηγή:www.reporter.gr

διαβάστε περισσότερα εδώ:
reporter.gr