Ξεκινώ το 2015 σχεδιάζοντας την επιχειρηματική μου επιτυχία

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Της Σουσάνας Κάλφα

Πως αισθάνεσαι για την επιχείρηση σου τώρα που μια νέα χρονιά έχει ξεκινήσει;

Ίσως να βρίσκεται εκεί που είχες προγραμματίσει να είσαι και να έχεις πετύχει τους στόχους σου.

Ίσως να είσαι κοντά στην επιτυχία ενός στόχου ή να είσαι καλύτερα οικονομικά από ότι υπολόγιζες να είσαι.

Ίσως πάλι, να είσαι μακρυά από το ποθούμενο, η επιχείρηση σου να είναι σε πολύ δύσκολη θέση και να χρειαστεί να πάρεις πολύ κρίσιμες αποφάσεις. Οι περισσότεροι βρίσκονται σε αυτήν την θέση.

Ο κατάλληλος χρόνος για να κάνεις τον απολογισμό σου και να βάλεις τα θεμέλια για να πετύχεις τους στόχους σου για το 2015 είναι τώρα, όσο δύσκολο και αν φαίνεται όταν ειδικά αντιμετωπίζεις πολύπλευρα προβλήματα.

Με κάποιον τρόπο, οφείλεις στον εαυτό σου και στην επιχείρηση σου, να βρεις την δύναμη, την ψυχραιμία και τον δυναμισμό για να θέσεις την στρατηγική σου και να κάνεις τα πλάνα σου και να βρεις τους τρόπους για να τα υλοποιήσεις για το επόμενο έτος ώστε σε 12 μήνες από τώρα, να είσαι σε καλύτερη θέση (και ψυχολογικά αλλά οικονομικά).

Δεν είσαι μόνος – μόνη

Έχω την τύχη και την ευλογία, να συνεργάζομαι αλλά και να συναναστρέφομαι με πολλούς ανθρώπους σαν και σένα, που έχουν τα δικά τους προβλήματα, αντιμετωπίζουν κυρίως οικονομικές δυσχέρειες και μπλοκαρίσματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση. Μερικές φορές, τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα αλλά τις περισσότερες φορές, χρειάζεται επαναπροσδιορισμό και αλλαγές για να βελτιωθεί.

Σκέψου τι είναι αυτό που λειτούργησε καλά μέσα σε αυτόν τον χρόνο

Μην υποτιμάς, τις μικρές καθημερινές νίκες. Είμαι σίγουρη ότι μέσα σε αυτόν τον χρόνο, κάτι καλό έχεις πετύχει, κάποιον νέο πελάτη κέρδισες, κάποιες μέρες ήταν καλύτερες από τις προηγούμενες. Σκέψου τα πράγματα και τις κινήσεις που λειτούργησαν καλά στην επιχείρηση σου, όσο μικρά και ασήμαντα και αν θεωρείς ότι είναι. Καθημερινές μικρές νίκες μπορεί να είναι: μια διάκριση που είχες, ένας νέος ευχαριστημένος πελάτης, ένα καλό testimonial, μια προθεσμία που ανταποκρίθηκες, μια δύσκολη εργασία που έφερες σε πέρας, ένα άρθρο που κατάφερες να γράψεις κτλ κτλ. Θα μπορούσε η λίστα να είναι αμέτρητη. Αναγνώρισε την αξία σου και γιόρτασε ή πανηγύρισε τις μικρές σου νίκες. Θα είναι πραγματική αγαλλίαση το συναίσθημα αυτό.

Σκέψου τι είναι αυτό που ΔΕΝ λειτούργησε καλά μέσα σε αυτόν τον χρόνο

Ο ρεαλισμός και η καθαρή – ανόθευτη- ματιά είναι πραγματικά μεγάλο προσόν. Μπορεί μερικές φορές, αυτό που βλέπουμε να μας πονάει αλλά είναι πολύ βοηθητικό για να μπορέσουμε να κάνουμε τις αλλαγές που οφείλουμε για να αδράξουμε την ελπίδα. Συνήθως η μεγαλύτερη μας αδυναμία είναι –αυτό το λέω πολύ συχνά στους πελάτες μου/ κάποιοι διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα χαμογελούν 🙂 — η αντίσταση μας στην αλλαγή. Μην μασάς. Το αντίδοτο είναι είναι ένα. Αντιστάσου στην αντίσταση σου 🙂 και αν δεν μπορείς μόνος ή μόνη, εγώ είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να το κάνεις.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr