Διαφωνείτε με το αφεντικό σας; Κανένα πρόβλημα!

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

H διαφωνία σας μπορεί εν τέλει να σημαίνει καλύτερη απόδοση για την επιχείρηση.

της Πόντις Γιεραμιάν*

Είναι πάντα εντάξει να διαφωνείτε με τον εργοδότη σας. Αυτή η διαφωνία σας μπορεί εν τέλει να σημαίνει καλύτερη απόδοση για την επιχείρηση, και να λειτουργήσει υπέρ του αφεντικού σας. Όλα εξαρτώνται από την πρόθεσή σας. Τι επιθυμείτε να πετύχετε μέσω της διαφωνίας; Να ισχυροποιήσετε τον εργοδότη σας και να βελτιώσετε τα αποτελέσματα; Ή να ικανοποιηθείτε προσωπικά;

Οι εργαζόμενοι μπορεί να φοβηθούν την εξουσία, όταν ο εργοδότης φαίνεται να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και τίποτε δεν μπορεί να μεταβληθεί. Άρα, κάνουν απλώς αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουν και κρατάνε χαμηλά το κεφάλι. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η προσέγγιση σπανίως παράγει θετικά αποτελέσματα.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας πρόκειται να διαφωνήσουμε με τα αφεντικά μας κάποια στιγμή, και όταν αυτό συμβεί το καλύτερο είναι να ακούσουμε τις προθέσεις του ηγέτη και να εργαστούμε ώστε αυτές οι προθέσεις να πραγματωθούν. Η διαφωνία εξασφαλίζει την πληρέστερη μελέτη μιας κατάστασης. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά παραγωγικό και να δημιουργήσει μια δυναμική πλούσιου αναστοχασμού.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com