Θέλετε να γίνετε startupper το 2015;

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Της Όλγας Παπατριανταφύλλου

Εχετε αποφασίσει να δραστηριοποιηθείτε στον επιχειρηματικό στίβο τη νέα χρόνια και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε;

Δείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν ιδρύσετε τη startup σας, ένα, ένα, προκειμένου να οδηγηθείτε στο στόχο σας το 2015 με επιτυχία:

1. Το πρώτο που πρέπει να κάνετε, είναι να επανατοποθετηθείτε στην επαγγελματική σας ζωή. Αυτό είναι ανάγκη να γίνει είτε είσαστε νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, είτε ήσασταν εργαζόμενοι μέχρι τώρα σε κάποια επιχείρηση. Θα πρέπει να δείτε τις ευκαιρίες, να επαναπροσδιοριστείτε και να προχωρήσετε στο νέο περιβάλλον.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σκεφτείτε και να συνδυάσετε τις δεξιότητές σας, τις αξίες σας και τις ευκαιρίες του νέου περιβάλλοντος. Θα πρέπει να θέσετε ένα στόχο και να δεσμευτείτε ότι θα προσπαθήσετε να τον πετύχετε, σχεδιάζοντας βήμα-βήμα την πορεία από την αρχή. Τα βήματα για το στόχο είναι:

  1. Αναρωτηθείτε καταρχήν με ποιον τρόπο ο στόχος που βάζετε δένει με τις αξίες και τα βαθύτερα πιστεύω σας. Τι είναι σημαντικό σε αυτό το στόχο για εσάς;
  2. Γράψτε το στόχο και προσπαθήστε να είσαι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι.
  3. Σιγουρευτείτε ότι ο στόχος που έχετε βάλει είναι ρεαλιστικός και όχι εκτός πραγματικότητας.
  4. Αφού γράψετε το στόχο, προσπαθήστε να τον «σπάσετε» σε μικρότερα κομμάτια που μπορείτε να διαχειριστείτε. Μην τα βάζετε όλα μαζί. Ένα βήμα τη φορά.
  5. Βάλτε στο στόχο σας ένα χρονικό περιθώριο. Βάλτε ένα χρονοπρόγραμμα.
  6. Αναρωτηθείτε και απαντήστε στην ερώτηση: «πόσο δεσμευμένοι είσαστε σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10, ότι θα ασχοληθείτε με το στόχο που έχετε θέσετε; (1=καθόλου δεσμευμένοι και 10=πολύ δεσμευμένοι)

2. Παράλληλα θα πρέπει να αναζητήσετε τα skills και τα strengths που διαθέτετε και αν αυτά συμβαδίζουν με την επιχειρηματικότητα και το στόχο που έχετε βάλει. Η αξιολόγηση των δυνατών σας σημείων θα μπορέσει να σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε σε συγκεκριμένους τομείς εργασίας, να γνωρίζετε ακριβώς τι είναι αυτό που μπορείτε να προσφέρετε σε μια εταιρία, με ποιον τρόπο διαφοροποιείστε από τους υπόλοιπους στην ίδια αγορά εργασίας.

Προσπαθήστε να απαντήσετε σε μερικές από τις παρακάτω ερωτήσεις:

  • Tι κοινό έχουν οι εργασίες που έχετε κάνει στο παρελθόν;
  • Με τι ακριβώς σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε;
  • Ποια είναι τα δικά σας 5 πιο σημαντικά strengths και με ποιους τρόπους συγκεκριμένα δένουν με την εργασία που θέλετε να ασχοληθείτε;
  • Τι δεξιότητες, ικανότητες έχετε αποκτήσει μέσα από το εργασιακό περιβάλλον και την εκπαίδευσή σας;
διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr