Categories: Articles

Πέντε συμβουλές καριέρας που δεν πρέπει να ακολουθήσετε ποτέ

πηγή: fortunegreece.com

Με τόσες πολλές συμβουλές καριέρας τριγύρω στο διαδίκτυο, είναι φυσιολογικό κάποιες απ’ αυτές να μην έχουν και τόσο μεγάλη χρησιμότητα.

της Κέλσεϊ Μάνινγκ

Καλό είναι, γενικά, να μην εμπιστεύεστε τον κάθε αυτοαποκαλούμενο «ειδικό», αλλά να ακολουθείτε τις συμβουλές ανθρώπων που έχουν ήδη φτάσει στην κορυφή και ξέρουν το δρόμο προς αυτήν.

Ποιες στρατηγικές δούλεψαν γι’ αυτούς και ποιες όχι; Ποιες ήταν οι οδηγίες εκείνες τις οποίες αγνόησαν εντελώς; Ιδού πέντε συμβουλές που καλό θα ήταν να μην εμπιστευτείτε ποτέ.

1. «Να έχετε πάντα ένα πενταετές πλάνο»

Δεν το έχετε ακούσει ακόμα; Τα πενταετή πλάνα είναι πλέον ντεμοντέ. Οι καλύτερες ευκαιρίες συχνά είναι εκείνες που δεν βλέπετε να έρχονται. Είναι θαυμάσιο και αναγκαίο να έχετε χειροπιαστούς στόχους, αλλά είναι αδύνατον να σχεδιάσετε τα πέντε επόμενα χρόνια της ζωής σας. Αυτό μπορεί να σας αποτρέψει από το να εκμεταλλευτείτε ευκαιρίες, καθώς αυτές θα περνούν πλάι σας.

2. «Μην αλλάζετε δουλειές»

Χειρότερο απ’ το να αλλάζετε δουλειές είναι το να είστε το πιστό άλογο κούρσας που δεν αποχωρεί ποτέ και ποτέ δεν παίρνει τα χρήματα που αξίζει. Στη νέα οικονομία του σήμερα, η αλλαγή δουλειάς είναι ο κανόνας, και όχι η εξαίρεση. Σύμφωνα με έρευνες, όσοι μένουν στην ίδια εταιρεία για πάνω από δύο χρόνια κερδίζουν 50% λιγότερα σε βάθος χρόνου απ’ όσους αλλάζουν δουλειά. Βεβαίως και είναι καλό να σέβεστε τον εργοδότη σας, αλλά μην μείνετε σε μια θέση μόνο και μόνο από φόβο ότι θα σας χαρακτηρίσουν αρνητικά, σαν κάποιον που αλλάζει συχνά δουλειές.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com