Τα ξύλινα παιχνίδια από την Ίο στην άλλη άκρη του κόσμου

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Πολύχρωμα καραβάκια, αυτοκίνητα, σβούρες, τρενάκια και σπιτάκια από ξύλο αποτελούν μερικά από τα χειροποίητα παιχνίδια της ατομικής επιχείρησης Τhe wandering workshop που εδρεύει στο νησί της Ίου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, όταν το 2011 η Αθηνά Δουκάκη και ο Χοσέ Ναβάρο ζούσαν στην Τζια. Eκεί έφτιαχναν διάφορα χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι. “Στη Τζια είχαμε μία φίλη, η οποία διατηρούσε ένα εργαστήριο κατασκευής διαφόρων αντικειμένων. Σε αυτό το εργαστήριο ξεκινήσαμε και εμείς να πειραματιζόμαστε, όταν ένα απόγευμα εντελώς ξαφνικά μας ήλθε η ιδέα να κατασκευάσουμε ένα ιπτάμενο τρίκυκλο. Το ίδιο βράδυ φτιάξαμε την πρώτη μακέτα από χαρτόνι. Τους επόμενους μήνες το δουλέψαμε στο ξύλο μέχρι το αποτέλεσμα να μας ικανοποιήσει“, είπε η Αθηνά.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό μόνο για τους ίδιους, καθώς όσοι έπιασαν το ιπτάμενο τρίκυκλο στα χέρια τους και το συναρμολόγησαν ήθελαν να το κρατήσουν. “Αυτό ήταν το ξεκίνημά μας. Έπειτα το ένα παιχνίδι ακολούθησε το άλλο, καθώς μας έρχονταν συνεχώς νέες ιδέες“.

Στη συνέχεια το ζευγάρι μετακομίζει στην Ίο όπου δημιουργούν ένα μικρό εργαστήριο για την κατασκευή χειροποίητων ξύλινων παιχνιδιών.

Τα ξύλινα παιχνίδια από την Ίο στην άλλη άκρη του κόσμου

Το 2013 η Αθηνά και ο Ναβάρο ξεκινούν πλέον τη δική τους επιχείρηση, αντιμετωπίζοντας τον γολγοθά της γραφειοκρατίας. “Η γραφειοκρατία μας απέσπασε αρκετό χρόνο από το δημιουργικό μας κομμάτι. Πιστεύω ότι πρέπει να είσαι τυχερός, ώστε να έχεις έναν άνθρωπο που να σε συμβουλέψει σωστά στα πρώτα σου βήματα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κερδίσεις πολύτιμο χρόνο και να αφιερωθείς στη δουλειά σου“.

Ti είναι όμως αυτό που κάνει τα χειροποίητα ξύλινα παιχνίδια Τhe wandering workshop τόσο ξεχωριστά; Όπως μας επισήμανε η Αθήνα τα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν είναι κλασικά. “Όλα τα σχεδιάζουμε εμείς και νομίζω ότι έχουν κάποιο σχεδιαστικό ενδιαφέρον. Τα παιχνίδια μας παρέχουν στο παιδί τη δυνατότητα να κοπιάσει για τη συναρμολόγησή τους, εξάπτοντας την φαντασία του. Για παράδειγμα έχουμε Το ιπτάμενο τρίκυκλο που πετάει, το οποίο δεν είναι ένα συμβατικό τρίκυκλο“. Και συνέχισε λέγοντας “Επίσης, δίνουμε πολύ μεγάλη προσοχή στην ποιότητα. Το σχέδιο, το κόψιμο, το βάψιμο, η συσκευασία, ο σχεδιασμός της συσκευασίας, ακόμα και η ιστοσελίδα μας, όλα περνάνε από εμάς. Ακόμα το βερνίκι είναι από φυσικά υλικά. Τα χρώματα επίσης είναι ασφαλή για τα παιδιά, καθώς διαθέτουν πιστοποιήσεις για να χρησιμοποιηθούν στα παιχνίδια“.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr