Υπάλληλος σε δύο εταιρείες: Είναι εφικτό και ίσως διασκεδαστικό

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Οι εταιρείες και στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν τη νοοτροπία τους για τη διπλή εργασία.

Πρόσφατα είχα την τύχη να συνομιλήσω με έναν γνωστό μου, τον Scott. Ο Scott, μένει μόνιμα στην Αμερική, συγκεκριμένα στην πολιτεία της Γιούτα (trivial fact είναι πως το 98% του πληθυσμού της πολιτείας είναι Μορμόνοι).

Το ενδιαφέρον βέβαια δεν είναι το οτι μένει εκεί, αλλά ότι τα τελευταία αρκετά χρόνια, εργάζεται ταυτόχρονα σαν δάσκαλος σκι (χειμερινού) και σαν coach σε εταιρείες που θέλουν να εκπαιδεύσουν τα στελέχη τους σε soft skills, όπως η ομαδικότητα, η ηγεσία, η αντιμετώπιση του στρες κ.α.

Όταν τον ρώτησα, αν είναι εφικτό να εργάζεται ταυτόχρονα σε δύο άσχετους μεταξύ τους κλάδους και παράλληλα να αναλαμβάνει περισσότερες ευθύνες, απάντησε με φυσικότητα: «γιατί όχι;»*

Ο Scott λοιπόν, έχει σπουδάσει Ψυχολογία και έχει εξειδικευτεί στην εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Εργάστηκε σε νοσοκομείο για κάποιο διάστημα, μέχρι που αποφάσισε να πάει στην Γιούτα, για να συνδυάσει το χόμπι του (το οποίο εξασκούσε τα βράδια για πολύ καιρό, ώστε να μπορεί να είναι σήμερα δάσκαλος) με την εργασία του ως corporate coach.

Ως δάσκαλος σκι, καλείται να βρίσκει πάντα έναν τρόπο, να εξηγήσει τις βασικές έννοιες του σκι, ώστε ο μαθητής (που κυμαίνεται από 2 ετών μέχρι 70+) να τις κατανοήσει, να τις επαναλάβει με ασφάλεια και να μπορεί παράλληλα να διασκεδάζει.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com