Τα social media χάνουν την κυριαρχία τους στο Internet

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Όταν ένας από τους σημαντικότερους venture capitalists λέει πως η φάση των social media φτάνει στο τέλος της, καλά θα κάνουμε να τον ακούσουμε.

Τα social media είναι παντού γύρω μας και τα χρησιμοποιούμε κάθε μέρα. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι ούτε η κυρίαρχη, ούτε η κινητήριος δύναμη του Internet.

Ο 54χρονος Fred Wilson είναι συνιδρυτής της Union Square Ventures, μας εταιρείας VC με βάση τη Νέα Υόρκη η οποία έχει επενδύσει σε εταιρείες όπως οι Twitter, Tumblr, Foursquare, Zynga, Kickstarter και 10gen. Διέγνωσε από νωρίς την τάση προς τα social media και κέρδισε από αυτήν. Τώρα δηλώνει πως αυτή η τάση είναι μάλλον στάσιμη και δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα άλλο.

Σε ένα post στο προσωπικό του blog με τίτλο «Τι μόλις συνέβη» αναλύει τα συμπεράσματά του από το 2014 συνοψίζοντας τα στα εξής:

Η φάση των social media στο Internet έληξε.

Αυτό ξεκίνησε να συμβαίνει πριν χρόνια, αλλά το 2014 η τάση έγινε σαφής. Φυσικά και οι entrepreneurs και οι developers φτιάχνουν ακόμα εφαρμογές και εμείς τις χρησιμοποιούμε. Αλλά δεν υπάρχει καμία καινοτομία πια, οι πλατφόρμες είναι ώριμες και η θέση τους ασφαλής.

ο messaging είναι τα νέα social media.

Οι οικογένειες χρησιμοποιούν το Whatsapp αντί για το Facebook. Τα παιδιά μπαίνουν στο Snapchat αντί στο Instagram. Η απόκτηση του Whatsapp από το Facebook είναι η καλύτερη απόδειξη αυτής της τάσης.

Το «μοιράζομαι» σημαίνει νοικιάζω.

Δεν υπάρχει sharing economy, κανείς δεν μοιράζεται. Όλοι θέλουν να βγάλουν χρήματα, τόσο απλά. Η τεχνολογία έκανε εύκολο και απλό το να βρίσκουμε αυτοκίνητο ή σπίτι και η Uber και η Airbnb είναι οι μεγάλοι ωφελημένοι. Θα υπάρξουν και άλλοι.

Το crowdfunding εξαπλώνεται.

Σε αυτό προσχωρούν πια και οι αγορές κεφαλαίων που χρησιμοποιούν το Internet για να βρουν και να συνδεθούν με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους. Δεν γνωρίζω το ακριβές ποσό που συγκεντρώθηκε συνολικά σε όλους τους τομείς, αλλά είμαι βέβαιος πως είναι δεκάδες δισ. δολάρια.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com