Tι να αποφεύγετε σε μια οικονομία που είναι σε ύφεση

    Από: Startup Team

Σε μια οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση οι άνθρωποι θα πρέπει να παρακολουθούν τις δαπάνες τους και να μην αναλαμβάνουν αδικαιολόγητους κινδύνους που μπορεί να θέσουν το μέλλον τους σε κίνδυνο. Υπάρχουν διάφορα είδη κινδύνων που ο καθένας μας πρέπει να τους αποφεύγει κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης. Ας δούμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται αλλά και τους τρόπους να τους αποφύγετε.

Εγγυητές

Ένα δάνειο μπορεί να είναι μία πολύ επικίνδυνη απόφαση. Η υπογραφή σας ως εγγυητής σε δάνειο τρίτου μπορεί να αποδειχθεί έως και καταστροφική στην περίπτωση που ο οφειλέτης δεν έχει καταβάλει τις προβλεπόμενες δόσεις και η τράπεζα ζητήσει από εσάς να πληρώσετε.  Κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής ύφεσης οι κίνδυνοι που συνδέονται με εγγύηση θα μπορούσε να είναι ακόμα περισσότεροι καθώς το οφειλέτης διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσει τη δουλειά και επομένως τα μέσα να πληρώνει το δάνειο. Με όλα αυτά κατά νου, υπάρχουν φορές που κρίνετε ότι είναι απαραίτητο να εγγυηθείτε για ένα μέλος της οικογένειας σας ή ένα στενό φίλο. Στις περιπτώσεις, αυτές θα πρέπει να έχετε κάποιες αποταμιεύσεις για να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα.
Στεγαστικά

Κατά την αγορά ενός σπιτιού, μερικοί επιλέγουν δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο για να εκμεταλλευτούν τα χαμηλά επιτόκια. Ωστόσο, τί γίνεται αν το άτομο απολυθεί ή αν τα επιτόκια να αυξηθούν; Σε μια τέτοια περίπτωση, για τον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχει τα χρήματα για να κάνει τις πληρωμές. Λάβετε υπόψη ότι οι καθυστερήσεις πληρωμών ή η μη πληρωμή μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αξιολόγησης της πιστοληπτικής του ικανότητας, που στη συνέχεια καθιστά μελλοντικά πιο δύσκολο για αυτόν να λάβει ένα δάνειο.

Η προσθήκη χρέους

Η ανάληψη νέων χρεών (όπως ένα δάνειο αυτοκινήτου, ή στεγαστικό δάνειο) σε περιόδους ευνοϊκής συγκυρίας, εξυπηρετείται εύκολα.. Ωστόσο, τί θα συμβεί αν η ζωή του ατόμου επηρεασθεί αρνητικά λόγω της οικονομικής κρίσης; Σε πολλές περιπτώσεις, εκτός από μία απόλυση, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν και από μειώσεις αποδοχών. Εν ολίγοις, εάν σκέφτεστε την προσθήκη νέου χρέους απομακρύνετε άμεσα τη σκέψη. Η ανάληψη νέων χρεών σε ένα περιβάλλον ύφεσης είναι επικίνδυνη και θα πρέπει να γίνεται με προσοχή.

Μην έχετε δεδομένη την εργασία σας

Κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής ύφεσης, οι εταιρείες, ακόμη και οι μεγάλες, είναι πιθανό να βρεθούν σε οικονομική πίεση. Και όταν συμβεί αυτό, θα προσπαθήσουν να μειώσουν τα έξοδα με όποιον τρόπο μπορούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εταιρείες ενδέχεται να μειώσουν τις θέσεις εργασίας ως ένα μέσο για την εξοικονόμηση χρημάτων. Επειδή η κατάσταση της απασχόλησης κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης μπορεί να είναι εύθραυστη, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσπαθήσουν να διατηρήσουν την εργασία τους. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει καμία εγγύηση για τη δουλειά.

Κίνδυνοι από τις επενδύσεις

Οι επιχειρηματίες πρέπει πάντα να σκέπτονται το μέλλον και τρόπους για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους. Ωστόσο, η οικονομική επιβράδυνση μπορεί να μην είναι η καλύτερη στιγμή για επικίνδυνα στοιχήματα. Για παράδειγμα, ένα νέο δάνειο για να μπορεί να ακούγεται καλή ιδέα. Τι γίνεται όμως αν οι πωλήσεις μειωθούν. Όταν κάνετε οποιοδήποτε είδος της επένδυσης, είναι σημαντικό να είστε γνώστης των πιθανών κινδύνων . Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ύφεσης.

Πηγή:paratiritis.gr