Ραγδαία πτώση των sms με ταυτόχρονη άνοδο της WhatsApp

    Από: Startup Team
πηγή: reporter.gr

Του Πάνου Τσαγκαράκη

Η  WhatsApp αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε πάνω από 700 εκατομμύρια χρήστες σε ένα μήνα, γεγονός που θέτει αυτή την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στην πρώτη θέση έναντι των ανταγωνιστών της, συμπεριλαμβανομένων των Facebook Messenger και WeChat.

Τριάντα δισεκατομμύρια μηνύματα ανταλλάσσονται μέσω της WhatsApp καθημερινά, δέκα δισεκατομμύρια περισσότερα από όσα καταγράφονται στο παγκόσμιο σύστημα SMS, όπως αναφέρει ο Benedict Evans, συνεργάτης της εταιρείας Andreessen Horowitz, σε πρόσφατη ανάρτησή του. Σύμφωνα με το Business Insider τα δεδομένα αυτά αποδεικνύουν τη μείωση των απλών μηνυμάτων κειμένου (SMS) αλλά και multimedia (MMS).

Η ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου ακολουθεί πτωτική πορεία εδώ και χρόνια, όπως φαίνεται από το παρακάτω γράφημα:

Ραγδαία πτώση των sms με ταυτόχρονη άνοδο της WhatsApp

Η WhatsApp μπορεί να συνεχίσει να ξεπερνά τα SMS, αλλά ο Evans ισχυρίζεται ότι λόγω των διαφορετικών σκοπών των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων, ίσως τελικά να μην αναδειχθεί σε κυρίαρχο της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Όπως εξηγεί, το ίδιο το smartphone είναι μια κοινωνική πλατφόρμα. Υπάρχουν τέσσερις βασικές πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη: Οι εφαρμογές του smartphone μπορούν να έχουν πρόσβαση στο βιβλίο διευθύνσεων μας, στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών μας, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Push Notifications, αντί να βασίζονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να χρειάζεται να ελέγξουμε πολλαπλές ιστοσελίδες και, κυρίως, εμφανίζουν ένα εικονίδιο στην κεντρική οθόνη.

Πηγή:www.reporter.gr

διαβάστε περισσότερα εδώ:
reporter.gr