ΤΕΕ/ΤΚΜ: τριήμερο υποστήριξης επιχειρηματικών ιδεών

    Από: Startup Team

To ΤΕΕ/ΤΚΜ σας καλωσορίζει στο τριήμερο καινοτόμου επιχειρηματικότητας, το οποίο προγραμματίζεται για το τέλος Μαΐου.

Δουλειά του μηχανικού είναι να λύνει προβλήματα με έξυπνους τρόπους. Από τα μέλη μας, τους Μηχανικούς, οι ιδέες δεν έλειψαν ποτέ. Αυτό που έλειψε, και σήμερα λείπει εντονότερα, είναι τα μέσα για την υλοποίησή τους, δηλαδή οικονομική ενίσχυση και υποστήριξη από ανθρώπους της αγοράς.

Με το τριήμερο επιχειρηματικών ιδεών το ΤΕΕ/ΤΚΜ έρχεται να καλύψει ακριβώς αυτό: να δώσει την ευκαιρεία στους Mηχανικούς να προβάλλουν τις ιδέες τους σε ανθρώπους της αγοράς, να πάρουν “feedback” για αυτές και, πιθανώς, (ευχή όλων μας) να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση.

Με αφορμή τα παραπάνω, το ΤΕΕ/ΤΚΜ διοργανώνει το τριήμερο υποστήριξης επιχειρηματικών ιδεών, για:

  • να παρουσιαστούν οι επιχειρηματικές ιδέες Μηχανικών Επιστημόνων/Ερευνητών, υποψηφίων Μηχανικών σε επενδυτές / ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες / ανθρώπους της αγοράς / εν δυνάμει συνεργάτες, προκειμένου να βοηθηθούν στην υλοποίησή τους,
  • να προβληθούν σε ειδική ενότητα και να αναδειχθούν οι ενδιαφέρουσες ιδέες νεαρών ερευνητών και φοιτητών Πολυτεχνικών σχολών,
  • να προαχθεί η γνώση, να υποστηριχθεί η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα αξιολογηθούν από ομάδα ειδικών.

Οι επικρατέστερες από τις προτάσεις αυτές θα προβληθούν, στα πλαίσια του τριημέρου, σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Όλες οι προτάσεις θα τύχουν της αντίστοιχης προβολής.

Παράλληλα, για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των συμμετεχόντων, την πρώτη ημέρα του τριημέρου θα διεξαχθεί ειδικό workshop, το οποίο θα προετοιμάσει και θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες στη βελτίωση των προτάσεων / παρουσιάσεών τους.

Μερικά από τα θέματα που θα καλύψει το workshop είναι:

  • κατάστρωση επιχειρηματικού σχεδίου,
  • μέθοδοι παρουσίασης της ιδέας -δεξιότητα που αφορά στο idea pitching, “παρουσίασε σύντομα και με σαφήνεια την ιδέα σου”.
  • εργαλεία χρηματοδότησης.

Περισσότερες πληροφορίες:

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: epixeirinteetkm.gr

Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση:
Μ. Αλεξάνδρου 49
54643, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα