Εργασία και πατρότητα πάνε μαζί

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Οι μπαμπάδες που περνούν χρόνο με τα παιδιά τους είναι πιο χαρούμενοι εργαζόμενοι.

του Τομ Χάντλεστον Τζούνιορ

Οι εργαζόμενοι μπαμπάδες που βλέπουν σε καθημερινή βάση τα παιδιά τους είναι πιο ικανοποιημένοι με τις δουλειές τους και έχουν λιγότερες πιθανότητες να παραιτηθούν, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Τα ευρήματα της έρευνας, που πρόκειται να δημοσιευτούν στην επιθεώρηση Academy of Management Perspectives, υποδηλώνουν ότι οι εταιρείες θα πρέπει να επιτρέπουν στους εργαζόμενους μπαμπάδες να περνάνε χρόνο με την οικογένειά τους, αν θέλουν αυτοί να είναι ικανοποιημένοι και να παραμένουν στην εταιρεία. Επίσης, τα στοιχεία φωτίζουν τη σημασία του ευέλικτου ωραρίου έτσι ώστε οι μπαμπάδες να βλέπουν τα παιδιά τους ακόμα και κατά τις παραδοσιακές ώρες γραφείου.

«Αντί να προωθούν ιδανικά βάσει ξεπερασμένων στερεοτύπων, οι επιχειρήσεις πρέπει να αναγνωρίσουν την πατρότητα σαν μια σοβαρή δραστηριότητα που απαιτεί χρόνο, προωθώντας επισήμως ελαστικά προγράμματα και ενθαρρύνοντας τα επιβλέποντα στελέχη άτυπα να υποστηρίζουν τους μπαμπάδες κατά την επιτέλεση των οικογενειακών τους καθηκόντων», επισήμανε ο Τζέιμι Λαντζ, καθηγητής διοίκησης επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Northeastern και μέλος της ερευνητικής ομάδας. «Κι αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό δεδομένης της αύξησης στο βαθμό εργασιακής ικανοποίησης και προσκόλλησης στην εταιρεία που, όπως δείχνει η έρευνά μας, καλλιεργείται από την πατρότητα».

Κατά το μεγαλύτερο κομμάτι της μετα-βιομηχανικής εποχής, οι εταιρείες έχουν προωθήσει ένα πρότυπο πολύωρης εργασίας και συνεχούς διαθεσιμότητας του εργαζομένου. Το αποτέλεσμα, τις περισσότερες φορές, είναι αδιέξοδο επειδή δημιουργούνται δυστυχισμένοι εργαζόμενοι που έχουν περισσότερες πιθανότητες να σηκωθούν και να φύγουν από την εταιρεία.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com