4 απλά βήματα προς την οικονομική επιτυχία

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Της Σουσάνας Κάλφα

Σε μια Ελλάδα, που βρίσκεται σε εδώ και πολλά χρόνια σε οικονομική ύφεση και δυσχέρεια, ίσως να ακούγεται κάπως φαιδρό, κάποιος να γράφει και να συμβουλεύει για οικονομική επιτυχία.

Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να βάλει κάποιους και όχι όλους, να βγουν εκτός από το mindset της ανέχειας και της φτώχειας και να μπουν στο mindset της δράσης και της επίτευξης των οικονομικών και όχι μόνο, στόχων τους. Μερικοί βλέπουν την κρίση σαν καταστροφή – και μπορεί να είναι- αλλά το σίγουρο είναι οι αυριανοί οικονομικά επιτυχημένοι βλέπουν ότι η κρίση είναι ευκαιρία.

Όταν μιλάμε για οικονομική επιτυχία, οικονομική ανεξαρτησία και οικονομική αυτονομία, καλό θα είναι να έχουμε στο μυαλό μας, ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ούτε μαγικά ραβδάκια ή κοκαλάκια της νυχτερίδας που βοηθούν να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι (με θεμιτά μέσα). Απαραίτητο για να πετύχουμε κάτι είναι να το σχεδιάσουμε. Υπάρχει τρόπος και μέθοδος για να προβούμε σε αυτόν τον σχεδιασμό και έπειτα στην υλοποίηση της όποιας στρατηγικής αποφασίσουμε. Πάντα με εκπλήσσει, πώς είναι δυνατόν, επιχειρήσεις και επιχειρηματίες να λειτουργούν με τον αυτόματο πιλότο χωρίς στοιχειώδη προϋπολογισμό ή στοιχειώδες οικονομικό πλάνο και να προχωρούν κουτουρού, χωρίς να έχουν γνώση και επίγνωση για τα βασικά βήματα που τους βοηθά να επιβιώσουν αλλά και να αναπτυχθούν ώστε να έχουν και οικονομική επιτυχία.

Σε αυτό το άρθρο, θέλω να σου παρουσιάσω 4 βασικά βήματα για είσαι οικονομικά επιτυχημένος ή η επιχείρηση σου να έχει οικονομική αυτάρκεια και επιτυχία.

Ποιος είναι ο ορισμός της οικονομικής επιτυχίας;

Προσοχή: αυτά που θα πω, δεν είναι συμβουλές και tips για να γίνεις πλούσιος ή να πετύχεις οικονομικά γρήγορα. Το να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για να αισθάνεσαι ασφάλεια σχετικά με τα οικονομικά σου, παίρνει χρόνο, χρειάζεται ευστροφία, εξυπνάδα, απίστευτες ώρες έρευνας για τις νέες τάσεις της αγοράς και πώς μπορούν να εφαρμοσθούν στην δουλειά σου, καταγραφή των best practices και επιλογή αυτών που ταιριάζουν σε σένα και στον τρόπο σου. Είναι μια διαδικασία που αν δεν μπει στην σωστή θέση και προτεραιότητα τότε μπορεί να μεταμορφωθεί σε Σειρήνα και να παραπλανήσει τον καθένα από εμάς, σε ένα αέναο κυνήγι Αερόλιθου.
Ψυχραιμία λοιπόν.
Όλα θέλουν τον χρόνο τους.

Κάνε μου την χάρη και απάντησε στην ερώτηση: Τι είναι για σένα οικονομική επιτυχία; Πότε θα είσαι οικονομικά επιτυχημένος-η;

Είναι να κάνεις μια άνετη και αξιοπρεπή ζωή;
Είναι να έχεις ένα καλό αυτοκίνητο;
Είναι να κάνεις ταξίδια πολλά;
Είναι να αφιερώσεις την ζωή σου για έναν υπέρτατο σκοπό;
Είναι να έχεις αρκετά χρήματα να σπουδάσεις τα παιδιά σου και να τα παντρέψεις;
Είναι να κάνεις διακοπές πάνω από 20 μέρες τον χρόνο;
Είναι να έχεις διαμάντια και ακριβά ρολόγια;
Είναι να έχεις πολλούς και αξιόλογους ανθρώπους δίπλα σου;
Είναι να έχεις φροντίσει να έχεις μια καλή αποταμίευση και να έχεις μια άνετη ζωή μόλις συνταξιοδοτηθείς;
Είναι να έχεις μια καλή περίθαλψη και ασφάλεια υγείας;
Είναι να μπορείς να σπουδάζεις και να αναβαθμίζεις την γνώση σου;
Είναι να σφύζεις από υγεία και να κάνεις ριψοκίνδυνα σπόρ;

Το πως ο καθένας ορίζει και προσδιορίζει την οικονομική επιτυχία είναι κάτι προσωπικό και υποκειμενικό. Και ανάλογα με τα κριτήρια του, τότε μπορεί να επιλέξει να έχει και ένα ανάλογο role model για να τον εμπνέει και να τον καθοδηγεί.

Όπως και να έχει, χρειάζεται να αναρωτηθείς τι σημαίνει για σένα οικονομική επιτυχία, ώστε να γνωρίζεις ποιος είναι ο στόχος σου ώστε να τον πετύχεις.

Τα 4 βήματα για πετύχεις οικονομική επιτυχία – Μπορείς και εσύ να τα εφαρμόσεις!

Αφού λοιπόν, καταγράψεις και ορίσεις τι είναι για σένα, οικονομική επιτυχία, ας μιλήσουμε για τα 4 βασικά βήματα που θα σε βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. (Χρειάζεται να πω ότι αυτά είναι τα βασικά βήματα. Η όλη διαδικασία απαιτεί πολύ δουλειά και πολύ προετοιμασία. Εδώ θα πάρεις μια μικρή γεύση).

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr