Πότε να παρατήσετε τη δουλειά σας και να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Τέσσερις ερωτήσεις που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας προτού παρατήσετε τη δουλειά σας.

της Αν Φίσερ

Ας υποθέσουμε ότι είστε σε μια δουλειά εδώ και πέντε χρόνια, την οποία απεχθάνεστε. Επιπροσθέτως, το νέο αφεντικό σας σπάει τα νεύρα με την εκνευριστική συμπεριφορά και την έλλειψη αρχών που τον διακρίνει.  Πάντα θέλατε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, και έχετε μια σαφή ιδέα γύρω απ’ το τι θέλετε να στήσετε. Πώς μπορείτε να ξέρετε αν είναι τώρα η ώρα να παρατήσετε τη δουλειά σας και να στήσετε κάτι δικό σας;

Υπάρχουν τέσσερις ερωτήσεις που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας. Από τις απαντήσεις σας θα έχετε μια σαφέστερη εικόνα του τι πρέπει να κάνετε.

Έχετε κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι η ιδέα σας θα σκίσει;

Πολλοί ξεκινούν επιχειρήσεις χωρίς να κάνουν επαρκή έρευνα και χωρίς να ρωτούν αρκετές δύσκολες ερωτήσεις. Με άλλα λόγια, δεν βεβαιώνονται ότι το προϊόν ή η υπηρεσία τους «είναι κάτι που οι άνθρωποι θέλουν ή χρειάζονται πραγματικά», λέει ο Εμ Τζέι Γκότλιμπ, συγγραφέας του βιβλίου How to Ruin a Business Without Really Trying. «Χρειάζεστε πελάτες και έσοδα· κανένας δεν χρηματοδοτεί απλώς μια ιδέα». Μπορείτε να στήσετε δοκιμαστικά την επιχείρηση στο περιθώριο της καθημερινής εργασίας σας, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι μπορεί μακροπρόθεσμα να επιβιώσει στην αγορά.

Είστε έτοιμος να μείνετε άφραγκος για μερικά χρόνια;

Ο Άσις Τόσνιγουαλ και ο Σουμίτ Μέχρα χρηματοδότησαν τη δική τους επιχείρηση, Y Media Labs, με τις δικές τους προσωπικές αποταμιεύσεις και πιστωτικές κάρτες, και δεν έβγαλαν ρευστό από την εταιρεία για τα επόμενα δυο χρόνια, ενώ αυτή συγκέντρωνε πελάτες και βελτίωνε την τεχνολογία της. «Ζήσαμε πολύ λιτά» θυμάται ο Τόσνιγουαλ. «Στην πραγματικότητα, ήταν τέτοιο το οικονομικό πλήγμα που σχεδόν τα παρατήσαμε». Αν δουλεύετε για κάποιον, πληρώνεστε πάντα όπως και να πηγαίνει η εταιρεία. Δεν συμβαίνει το ίδιο με μια startup.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com