Στρέφονται στην επιχειρηματικότητα οι Τρικαλινές

    Από: Startup Team

Πηγή: www.e-erevna.gr

Λύση στην ανεργία βλέπουν δεκάδες Τρικαλινές στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που εξασφαλίζουν επιχορήγηση ακόμη και στο 100% για τις λειτουργικές δαπάνες.

Για το λόγο αυτό καθημερινά προσέρχονται στο αρμόδιο τμήμα του Επιμελητηρίου Τρικάλων, ώστε να προλάβουν να καταθέσουν τα επιχειρηματικά σχέδια και τις αιτήσεις για τα σχετικά προγράμματα που τρέχουν, μέσω του ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για επιχειρηματικές προοπτικές με ενισχύσεις για άνεργες γυναίκες από 18 έως 64 ετών στο 100% των λειτουργικών δαπανών, που ξεκινούν από τα 10.000 και φτάνουν ως τα 32.000 ευρώ. Το σύνολο της επιδότησης καταβάλλεται μέσα σε 18 μήνες, ενώ σε περίπτωση που η δικαιούχος έχει δυνατότητα να λάβει κάποια προκαταβολή, αφού βέβαια διαθέτει με εγγυητική επιστολή το μισό του συνολικού ποσού. Αξίζει να σημειωθεί ότι επιδοτείται για δύο χρόνια και η απασχόληση ενός εργαζόμενου τόσο μισθολογικά όσο και ασφαλιστικά.

Όπως τονίζει η κα Σοφία Σδρένια, υπεύθυνη στα θέματα των προγραμμάτων του Επιμελητηρίου Τρικάλων, «Διαπιστώνεται ένα ιδιαίτερα υψηλό ενδιαφέρον, που ελπίζω να μεταφραστεί και σε κατάθεση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Το εν λόγω πρόγραμμα που αφορά την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά σε όσους έχουν αποφασίσει ότι θα ασχοληθούν σοβαρά με τη δημιουργία επιχείρησης. Είναι μια πραγματική ευκαιρία λοιπόν για όσες θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση, αφού επιδοτείται το 100% της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους».

Σε ότι αφορά το είδος των επιχειρήσεων, σύμφωνα με όσους υποδέχονται το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων γυναικών, δεν διαπιστώνεται κάποια καινοτομία. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι επιχειρήσεις αυτές που σχεδιάζονται να ανοίξουν έχουν να κάνουν κυρίως με τη σίτιση και την εμπορική δραστηριότητα.

Γράφει η Ελένη Χολέβα