Πώς να δημιουργήσετε τη θέση εργασίας σας

    Από: Startup Team
πηγή: epidotisimag.gr

Πώς να δημιουργήσετε τη θέση εργασίας σας – της Στέλας Μικράκη

Αναζητάτε δουλειά αλλά έχετε δυσκολία να βρείτε; Πιστεύετε ότι η προσπάθειά σας δεν θα έχει αποτέλεσμα; Υποαπασχολείστε ή αμείβεστε με χαμηλό μισθό; Εργάζεστε σε αντικείμενο που δεν σας αρέσει; Έχετε όνειρα για οικονομική ανεξαρτησία; Θέλετε επαγγελματική εξέλιξη; Θέλετε να ασχοληθείτε με αυτό που σας αρέσει;

Όποια πρόταση και αν περιγράφει την τωρινή επαγγελματική σας κατάσταση, εξετάστε το ενδεχόμενο η απάντηση να βρίσκεται στο να δημιουργήσετε τη θέση εργασίας σας!

Πώς; Δεν είναι εύκολο αλλά είναι δυνατό, όσο δυσάρεστη και αν είναι η κατάσταση που βιώνετε αυτή τη στιγμή.

Η ανεργία ως αφορμή για αναγέννηση

Έχω υπάρξει και εγώ άνεργη και γνωρίζω τα δυσάρεστα συναισθήματα που συνοδεύουν μια περίοδο χωρίς απασχόληση. Ένα χρονικό διάστημα χωρίς δουλειά μπορεί να είναι από τα χειρότερα στη ζωή ενός ανθρώπου, ιδιαίτερα αν το αφήσει να τραβήξει για πολύ.

Η ανεργία γίνεται για κάποιους ανθρώπους η πραγματικότητά τους.

Για άλλους μπορεί να αποτελέσει αφορμή για την αναγέννηση της καριέρας τους, καθώς τους ωθεί να αναζητήσουν επιλογές που δεν θα κοιτούσαν αν είχαν μόνιμη απασχόληση. Τους αναγκάζει, κατά μία έννοια, να ρισκάρουν, να κάνουν ένα βήμα που θα φοβούνταν διαφορετικά.

Μερικοί άνθρωποι δεν πέφτουν στην παγίδα της ανεργίας και όλων των αρνητικών συναισθημάτων που τη συνοδεύουν, αντιθέτως δημιουργούν τη δική τους θέση εργασίας.

18 ιδέες για να δημιουργήσετε τη δική σας θέση εργασίας

Ας δούμε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε

  • να φτιάξετε το δικό σας «καθεστώς απασχόλησης»,
  • να έχετε την ικανοποίηση ότι δημιουργήσατε κάτι από το μηδέν και
  • ότι κάνετε κάτι που σας αρέσει και σας γεμίζει.

Αν εργάζεστε ήδη, προτείνετε μια νέα θέση σε άλλο Τμήμα ή Διεύθυνση της εταιρίας

Εντοπίστε ευκαιρίες βελτίωσης των διαδικασιών ή επέκτασης των δραστηριοτήτων της επιχείρησης, και προτείνετε το πλάνο υλοποίησης στο αρμόδιο διευθυντικό στέλεχος. Εντοπίστε προβλήματα και προτείνετε λύσεις.

Αυτό είναι κάτι που θα εκτιμηθεί και ίσως συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία της θέσης εργασίας που ονειρεύεστε.

Εργαστείτε εθελοντικά για έναν σκοπό που σας ενθουσιάζει και έχει νόημα για εσάς

Ιδιαίτερα αν είστε νέος χωρίς προϋπηρεσία, η εθελοντική εργασία όχι μόνο θα εμπλουτίσει το βιογραφικό σας αλλά θα σας δώσει την ευκαιρία να αποκτήσετε εμπειρία στην πράξη και να βρείτε τι πραγματικά σας αρέσει.

Ακόμα και αν είστε έμπειρο στέλεχος που τυχαίνει να μην έχει απασχόληση αυτή τη στιγμή, η εθελοντική εργασία

  • θα σας ενεργοποιήσει,
  • θα σας βοηθήσει να ισορροπήσετε τα αρνητικά συναισθήματα,
  • να αποκτήσετε νέες γνωριμίες και
  • ίσως να κάνετε μια στροφή στην καριέρα σας.

Εργαστείτε ως μαθητευόμενος

Επιλέξτε τη μαθητεία δίπλα σε έναν έμπειρο τεχνίτη ή καλλιτέχνη, ώστε να βρείτε το μέντορά σας και να αποκτήσετε εμπειρία πάνω σε αντικείμενα που δεν μπορείτε να διδαχτείτε αλλού.

Μέσω του on-the-job training θα καταρτιστείτε και συγχρόνως θα αποκτήσετε προϋπηρεσία.

Προτείνετε ένα project σε μια εταιρία

Η αναζήτησή σας για εργασία δεν χρειάζεται να περιορίζεται σε θέσεις που δημοσιεύονται σε αγγελίες.

Εντοπίστε τις εταιρίες που σας ενδιαφέρουν από άποψη κλάδου, μεγέθους, φήμης κ.λπ., μάθετε ποιο στέλεχος είναι αρμόδιο για το τμήμα της εταιρίας που θα μπορούσατε να εργαστείτε και προτείνετέ του ένα project που θα αναλάβετε εσείς να υλοποιήσετε.

Ένα νέο project με ορατό όφελος και αξία για την εταιρία είναι πιθανό να σας ανοίξει την πόρτα για απασχόληση στην επιχείρηση που θέλετε.

Για παράδειγμα, αν σας αρέσει να ασχολείστε με τα social media, μπορείτε να εντοπίσετε εταιρίες των οποίων η σελίδα στο Facebook «υπολειτουργεί». Στη συνέχεια θα τους στείλετε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείριση των social media, η οποία θα αναδεικνύει το όφελος από την αξιοποίηση του Facebook και άλλων νέων μέσων. Τέλος, θα προτείνετε στις εταιρίες να αναλάβετε υπεύθυνα τη διαχείριση των social media assets τους.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epidotisimag.gr