Η Google μπαίνει στην κινητή τηλεφωνία

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ο τεχνολογικός κολοσσός θα αρχίσει να πουλά στις ΗΠΑ υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας μαζί με τα Android τηλέφωνά της.

Ο γίγαντας της αναζήτησης ήδη παράγει το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο λογισμικό για κινητά τηλέφωνα στον πλανήτη. Επίσης, σχεδιάζει και πουλά τηλέφωνα μέσω διαδικτύου, και έχει αναδειχθεί και σε πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου μέσω του Google Fiber. Τέλος, διαθέτει και τη δική της υπηρεσία Voice over IP, τη Google Voice, που επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν έναν αριθμό τηλεφώνου Google και να παίρνουν τηλέφωνο μέσω Gmail ή Hangouts με σύνδεση Wi-Fi.

Αυτό που έλειπε ήταν οι πύργοι κυψελών που χρειάζονται για να στηθεί ένα πανεθνικό δίκτυο.

Αντί να ξοδέψει, όμως, τα δισεκατομμύρια δολάρια που θα κόστιζε η δημιουργία ενός ασύρματου δικτύου, η Google θα προσφέρει την υπηρεσία της μέσω των δικτύων Sprint και T-Mobile.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Macquarie Securities, Κέβιν Σμίθεν, η Google θα πληρώνει αυτές τις εταιρείες μόλις 2 δολάρια ανά gigabyte. Αυτό σημαίνει ότι η Google θα μπορούσε να παράσχει πάμφθηνες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας που θα «στρίμωχναν» ανταγωνιστές όπως η Verizon και η AT&T.

Η προσθήκη της Google σε ένα ήδη εξαιρετικά ανταγωνιστικό κλάδο που βρίσκεται εν μέσω ενός τεράστιου πολέμου τιμών δεν πρόκειται να χαροποιήσει τις υπόλοιπες μεγάλες εταιρείες του κλάδου – και γι’ αυτό οι μικρότεροι πάροχοι Sprint και T-Mobile βοηθούν τη Google.

Η Sprint έβαλε όρο στο συμβόλαιό της με τη Google που επιτρέπει την αναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας αν η Google καταφέρει να εγγράψει ένα μεγάλο αριθμό συνδρομητών.

Για να καλύψει τα έξοδά της το 2018, η Google θα πρέπει να πουλά υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με εκτίμηση του Σμίθεν, εφόσον η εταιρεία θα πρέπει να πληρώνει 750 εκατομμύρια δολάρια τη Sprint και 250 εκατομμύρια δολάρια την T-Mobile.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com