Πως να γίνετε πιο παραγωγικοί δουλεύοντας απ’ το σπίτι

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Απλά βήματα που θα απογειώσουν την αποδοτικότητα σας στα ύψη.

Η εργασία μακριά από το γραφείο έχει αρχίσει και γίνεται πλέον συχνό φαινόμενο. Όλο και περισσότεροι «εξωτερικοί» συνεργάτες και νέοι επιχειρηματίες δουλεύουν από το σπίτι τους, από co-working space ή ακόμα και από το καφέ της γειτονιάς.

Κάποιοι το λατρεύουν και κάποιοι όχι. Η αλήθεια είναι πως το να δουλεύεις από τον δικό σου χώρο σε αποδεσμεύει από τους «άτυπους κανόνες» του γραφείου και επιτρέπει στον καθένα να συμπεριφέρεται όπως εκείνος επιθυμεί.

Το να δουλεύει, όμως, κάποιος από τον δικό του χώρο μπορεί να επιφέρει προβλήματα. Δείτε έξυπνους τρόπους που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα σας στο σπίτι.

1. Θέστε και διατηρείστε ένα ωράριο

Η εργασία από το σπίτι έχει δύο όψεις. Από τη μια αρκετοί δηλώνουν πως είναι πιο παραγωγικοί γιατί δεν έχουν εξωτερικούς παράγοντες (θορύβους, συναδέλφους κλπ) να τους αποσπούν την προσοχή, από την άλλη αρκετοί δηλώνουν πως ακριβώς επιδή είναι στον χώρο τους είναι πιο δύσκολο να «συγκεντρωθούν». Βάλτε ένα ωράριο. Πείρε πως θα δουλεύετε μεταξύ κάποιων συγκεκριμένων ωρών, και αυτές τις ώρες μην αφήσετε κανέναν να σας αποσπάσει – από επισκέψεις, δουλειές σπιτιού, «κατεβάστε» ακόμα και το τηλέφωνο αν χρειαστεί.

2. Σχεδιάστε την ημέρα σας

Φτιάξτε ένα πλάνο ημέρας που θα είναι το πιο αποδοτικό. Δείτε τα δυνατά σας σημεία και συνήθειες και φτιάξτε ανάλογα το πρόγραμμα σας. Για παράδειγμα, αν ξέρετε πως είστε πιο δημιουργικοί και γεμάτοι ενέργεια το πρωί φροντίστε να φέρετε εις πέρας όλες τις σημαντικές δουλειές το πρωί, αφήνοντας για αργότερα μέσα στη μέρα τις λιγότερο σημαντικές.

3. Ντυθείτε σαν να θέλετε να εντυπωσιάσετε κάποιον

Δεν έχει σημασία αν δε σας δει κανείς. Οι πιτζάμες μπορεί να είναι άνετες και βολικές, αλλά επηρεάζουν την ψυχολογία σας και θα σας «δεσμεύσουν» σε ένα sleep mode. Κάντε ένα μπάνιο και διαλέξτε κάτι όμορφο από τη ντουλάπα σας, δε χρειάζεται να είναι ένα επίσημο ένδυμα αλλά κάτι που θα ανεβάσει την ψυχολογία σας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com