Τα πέντε καλύτερα «άγνωστα» επαγγέλματα

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Αναπτύσσονται, η ζήτησή τους αυξάνεται και οι αμοιβές τους είναι υψηλές. Ιδανικά για αλλαγή καριέρας, εφόσον έχετε τα προσόντα.

Δύο από τις μεγαλύτερες τάσεις της εποχής μας είναι η γήρανση του πληθυσμού και η ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας. Αυτό δεν σημαίνει απλά πως αυξάνεται η ζήτηση για επαγγέλματα σχετικά με τις υπηρεσίες φροντίδας ή ότι θα χρειάζονται όλο και περισσότεροι προγραμματιστές ή μηχανικοί λογισμικού.

Σημαίνει επίσης πως πολλαπλασιάζονται οι τρόποι με τους οποίους τα δύο αυτά «ταιριάζουν» σε συσκευές, υπηρεσίες, διαγνωστικά εργαλεία κ.λπ. Ταυτόχρονα, καθώς τα πάντα γύρω μας γίνονται ψηφιακά και «έξυπνα» αυξάνονται οι κίνδυνοι προσβολής τους.

Προσθέστε σε αυτό το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη διάθεση των εργαζομένων και το πώς αυτή επηρεάζει το παραγωγικό αποτέλεσμα. Οι εταιρείες έχουν καταλάβει πως οι πιεσμένοι, ανικανοποίητοι και δυστυχισμένοι υπάλληλοι επηρεάζουν αρνητικά τα κέρδη τους και αυτό έχει φέρει στην επιφάνεια ειδικότητες που ασχολούνται με τη βελτίωση αυτού του τομέα.

Ας δούμε πέντε επαγγέλματα που εκμεταλλεύονται όλες τις παραπάνω τάσεις και που αποτελούν θαυμάσιες επιλογές καριέρας εφόσον έχετε κατάρτιση σε παρόμοια πεδία.

Τεχνολόγος Πυρηνικής Ιατρικής

Είναι το νέο εντυπωσιακό όνομα των βοηθών Ραδιολογίας και Ακτινολογίας. Οι χειριστές διαγνωστικών μηχανημάτων όπως οι αξονικοί τομογράφοι (CT), οι τομογράφοι εκπομπής ποζιτρονίων (PET scan) και άλλων αντίστοιχων συσκευών, θα έχουν ζήτηση όσο διαδίδεται ακόμα περισσότερο η χρήση των τομογράφων σε νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα.

Τεχνικός Ιατρικού Εξοπλισμού

Εγκαθιστά, συντηρεί και επιδιορθώνει ιατρικά και διαγνωστικά μηχανήματα και εξοπλισμό φροντίδας. Ανάλογα με το επίπεδο και την ειδίκευση, μπορεί να ασχολείται με πολύπλοκες απεικονιστικές συσκευές ή απλά να μάθει «πάνω στη δουλειά» τη συντήρηση π.χ. κρεβατιών, ηλεκτροκίνητων αμαξιδίων κ.λπ.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com