Επτά λέξεις που «τρομάζουν» την Google

    Από: Startup Team
πηγή: reporter.gr

Του Πάνου Τσαγκαράκη

«Θα απομακρύνουμε το Android από τη Google». Αυτές είναι οι επτά λέξεις  που είπε πρόσφατα στην εφημερίδα «The Wall Street Journal» ο Kirt McMaster, Διευθύνων  Σύμβουλος της Cyanogen – μιας εταιρείας που κατασκευάζει μια τροποποιημένη έκδοση του Android – οι οποίες, όπως επισημαίνει το Business Insider, θα πρέπει να προκάλεσαν ρίγη τρόμου στη σπονδυλική στήλη των ανθρώπων της Google.

Αφού το Android είναι ένα ανοικτό λογισμικό, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να πάρουν τον κωδικό και να το οικειοποιηθούν. Για παράδειγμα, συνεργάτες της Google, όπως η Samsung και η HTC, είναι σε θέση να τοποθετήσουν το δικό τους λογισμικό πάνω στην απλή έκδοση του Android για να προωθήσουν τις δικές τους εφαρμογές και υπηρεσίες.

Υπάρχουν επίσης μερικές ειδικές εκδόσεις του Android, δηλαδή ένα εντελώς διαφορετικό mobile λογισμικό που βασίζεται στο Android, αλλά μπορεί να μη περιλαμβάνει εφαρμογές και υπηρεσίες της Google ή το Google Play Store. Η Amazon έχει τη δική της έκδοση του Android που ενισχύει τα Fire tablets και τα τηλέφωνά της.

Οι εταιρείες αυτές, μέχρι στιγμής, δεν έχουν κάνει τίποτα που να απειλεί τον έλεγχο της Google στο Android. Αλλά η  Cyanogen μπορεί να διαφοροποιηθεί. Διαθέτει πλέον χρηματοδότηση 100 εκατ. δολαρίων, από τα οποία τα 70 εκατ. δολάρια φέρεται ότι προέρχονται από τη Microsoft.

Η Cyanogen, βελτιώνει το Android: Είναι καθαρότερο, οι ενημερώσεις του λογισμικού πιο συχνές και οι κινεζικές εταιρείες το χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο. Αν η Cyanogen «απογειωθεί» θα αποσπάσει ένα μέρος του ελέγχου του Android.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
reporter.gr