Video Posts: Facebook vs YouTube

    Από: Startup Team
πηγή: suit.gr

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε ξεκάθαρα την δύναμη που έχει αποκτήσει το Facebookκαι σε έναν ακόμα τομέα, αυτό των videos, αφού όλο και περισσότερες εταιρείες ανεβάζουν videos στις σελίδες τους στο Facebook, έχοντας αποσπάσει τεράστιο μερίδιο αγοράς από τον master του είδους, Youtube. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ότι το έχει ξεπεράσει, ειδικά σε αριθμό posts, σε αριθμό views και σε interaction.

Οι marketers πλέον στρέφονται πρώτα στο Facebook και το φαινόμενο αυτό φαίνεται να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε κάθε τομέα. Αξίζει να αναφέρουμε τα αποτελέσματα μίας έρευνας της Socialbakers, η οποία αναλύοντας 180.000 Facebook video posts από 20.000 σελίδες στο Facebook (σελίδες από brands, εταιρείες media και ψυχαγωγίας και celebrities).

Τα εν λόγω αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά και καταγράφονται στο παρακάτω διάγραμμα.

Video Posts: Facebook vs YouTube

Παρατηρούμε ότι το Facebook από το μήνα Αύγουστο μείωνε για τα καλά τη διαφορά με το Youtube στα video posts, ενώ τελικά το μήνα Νοέμβριο το ξεπέρασε. Η διαφορά μεταξύ των 2 social media από το μήνα Δεκέμβριο, τον πιο ανταγωνιστικό μήνα μεταξύ εταιριών, και μετά είναι αρκετά μεγάλη με μεγάλο νικητή το Facebook που σημείωσε 20.000 video posts παραπάνω από το Youtube.

Αδιαμφισβήτητα, το Youtube ένα χρόνο πριν ήταν ο κυρίαρχος σε video uploads με σχεδόν διπλάσιο αριθμό video sharing συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα. Από τον Ιανουάριο όμως και μετά, οι marketers άρχισαν να δείχνουν την προτίμησή τους στο Facebook με εμφανή αύξηση (50%) των δημοσιεύσεων από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάιο.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
suit.gr