Γιατί δεν πρέπει να πηγαίνετε νωρίς στο γραφείο

    Από: Startup Team

Είστε οι πρώτοι που φτάνετε στην επιχείρηση; Σκεφτείτε το ξανά…

Σίγουρα το να πηγαίνει ένας εργαζόμενος πρώτος στο γραφείο και να φεύγει τελευταίο μπορεί να έχει αρκετά οφέλη για την επαγγελματική του σταδιοδρομία, μπορεί να επιφέρει και αρνητικές συνέπειες – ανάλογα με το χώρο εργασίας, τη θέση της εργασίας αλλά και το φύλο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την αρχή. Ας πούμε για παράδειγμα πως ξεκινάτε τη δουλειά σας στις 9. Τι ώρα πηγαίνετε; Στις 8; Στις 8.30; Και αν ναι γιατί; Για να έχετε χρόνο να φτιάξετε τον καφέ σας και να διαβάσετε τα νέα πριν ξεκινήσετε; Επειδή το αφεντικό σας έχει δείξει πως το εκτιμά; Ή μήπως επειδή δεν έχετε να κάνετε κάτι άλλο;

Θυμηθείτε πως άλλο το να είστε ακριβείς στην ώρα σας, και άλλο να πηγαίνετε νωρίς. Καθώς επίσης, πως είναι διαφορετικό να είναι η προτεραιότητα σας η δουλειά, και άλλο ολόκληρη η ζωή σας.

Ας δούμε για ποιους λόγους θα πρέπει να ξεκινήσετε να πηγαίνετε πιο αργά στο γραφείο.

1. Κανείς δε θέλει «πεινασμένους» υπαλλήλους

Αρκετοί εργοδότες εκτιμούν τους εργαζόμενους που πηγαίνουν πρώτοι στο γραφείο, αλλά για τους περισσότερους δεν κάνει διαφορά. Σας έχει πει ποτέ κάποιος ανώτερος σας πως δουλεύετε πολύ ή πως χρειάζεστε λίγη ξεκούραση; Εάν όχι, πολύ πιθανόν να μην έχει προσέξει πως φτάνετε πρώτοι στο γραφείο.

2. Απομονώνεστε από τους συναδέλφους σας

Μπορεί να έχετε βάλει στόχο την προαγωγή και να δουλεύετε πολύ γι αυτό. Να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, να λέτε «ναι» σε κάθε πρόκληση που προκύπτει, να πηγαίνετε πρώτοι και να φεύγετε τελευταίοι. Ξεχνάτε, όμως, ένα κομμάτι: δεν δουλεύετε μόνοι σας. Το να έχετε την εκτίμηση των συναδέλφων σας και να μη σας κουτσομπολεύουν είναι εξίσου σημαντικό.