Γιατί έβαλα το World of Warcraft στο βιογραφικό μου

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Symantec δε διστάζει να προτείνει στους επαγγελματίες να βάλουν στο CV τους ακόμη και βιντεοπαιχνίδια!

Του Jose Pagliery

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Symantec, Στίβεν Γκίλετ, έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό που περιλαμβάνει θέσεις στη Starbucks, CNET και Bet Buy. Έχει επίσης ένα Paladin 70ου επιπέδου που εστιάζει στις θεραπευτικές ικανότητες.

Αν ακόμα δεν καταλάβατε, μιλάμε για το World of Warcraft.

«Αναγράφω τα προσόντα μου στο βιογραφικό μου, όταν κάνω αίτηση για θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Γκίλετ. «Αυτό είναι το τάγμα μου. Αυτή είναι η κατάταξή μου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα μου. Μερικοί άνθρωποι τα βλέπουν και σκέφτονται, ‘Τι διάολο είναι αυτό;’. Άλλοι λένε, ‘Αυτό ακριβώς αναζητούσα’».

Αυτό βοήθησε. Βρήκε εργασία στην Corbis και μετά στα Starbucks. Ο διευθύνων σύμβουλος των Starbucks, Χάουαρντ Σουλτζ, προσέλαβε τον Γκίλετ ως επικεφαλής της τεχνικής υπηρεσίας της εταιρείας το 2008.

Ο Γκίλετ λέει ότι περιλαμβάνει στο βιογραφικό του τα επιτεύγματά του στο World of Warcraft επειδή δεν αφορούν μόνο το παιχνίδι. Φανερώνουν την ηγετική του ικανότητα τόσο στον πραγματικό όσο και στον φανταστικό κόσμο. Επιπλέον, καταλαβαίνει την τρέχουσα μόδα στην κοινωνία που ενθουσιάζεται με τα διαδραστικά επιτεύγματα.

Ως επικεφαλής τάγματος, τα καθήκοντά του περιλαμβάνουν την οργάνωση των raids και τη διαχείριση της εικονικής τράπεζας. Είναι επίσης καλός στο να προσλαμβάνει νέους ταλαντούχους παίκτες. Συνήθως μάγους.

Οι ικανότητες αυτές βοηθούν και στην εργασία του, λέει ο Γκίλετ. Στο ρόλο αυτό, έχει σκοπό τη διάσωση των τεχνολογικών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Οι ταμειακές μηχανές ήταν απαρχαιωμένες. Οι υπολογιστές δεν ήταν αρκετοί. Οι πωλήσεις σημείωναν πτώση.

Η απάντηση του Γκίλετ: διοργάνωσε ένα ταξίδι των ανώτερων στελεχών της εταιρείας στα γραφεία της δημιουργού εταιρείας του World of Warcraft, Activision Blizzard. Σκοπός ήταν να τους δείξει ένα επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται στα παιχνίδια.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com