Συμβουλές εργασίας από τους ειδικούς του Facebook

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Μην υποτιμάτε την εμπειρία σας – επαγγελματική ή προσωπική, με μισθό ή χωρίς.

Το κρίσιμο στοιχείο που πρέπει να θυμάστε όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε εργασιακή εμπειρία είναι ότι η πρακτική άσκηση αποτελεί κι αυτή εργασιακή εμπειρία. Όσες περισσότερες πρακτικές ασκήσεις μπορεί να κάνει κάποιος, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχει να κληθεί για συνέντευξη βάσει αποκλειστικά του βιογραφικού. Στην εποχή μας, η ανάγκη πρακτικής άσκησης στο πεδίο που ελπίζουμε μελλοντικά να απασχοληθούμε είναι …μη διαπραγματεύσιμη.

Εάν έχει ήδη αποφοιτήσει απ’ το πανεπιστήμιο και νοιώθετε ότι θα θέλατε κάποιος να σας προσφέρει την ευκαιρία απόκτησης πολύτιμης εμπειρίας, έχω να προσφέρω τρεις συμβουλές:

Προσφέρετε εθελοντική εργασία κάπου.

Εφόσον δεν εργάζεστε, θα έχετε το διαθέσιμο χρόνο για να το κάνετε. Παράλληλα, λοιπόν, με την αναζήτηση εργασίας, βρείτε έναν χώρο για να προσφέρετε με τρόπο που να σας δίνει νόημα. Θα νοιώστε μεγάλη έκπληξη αν δείτε πόσες οργανώσεις και οργανισμοί θα ήθελαν να έχουν έναν απόφοιτο με διάθεση να προσφέρει σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Κι αυτός είναι και ένας φανταστικός τρόπος για να δικτυωθείτε. Να είστε σίγουρος ότι αν στην εθελοντική εργασία σας επιδείξετε εξαίρετη εργασιακή ηθική, τότε ο επικεφαλής της οργάνωσης ή του οργανισμού δεν θα διστάσει να σας συστήσει στον μελλοντικό σας εργοδότη. Και μην ξεχνάτε ότι η εθελοντική εργασία είναι εργασιακή εμπειρία που μπαίνει στο βιογραφικό σας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com