Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι το αφεντικό σας θέλει να παραιτηθείτε

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Νιώθετε πως κάτι δε πάει καλά με τη δουλειά σας; Δείτε τις περιπτώσεις που δείχνουν πως η εταιρεία σας δε σας έχει πια ανάγκη.

Τις περισσότερες φορές οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποφασίζουν πως ήρθε η στιγμή να αποχωρήσουν από την εργασία τους, κυρίως εξαιτίας προβλημάτων με τη διοίκηση ή επειδή άλλαξαν οι στόχοι τους.

Κάποιες φορές, όμως, μια παραίτηση επηρεάζεται από… «εξωτερικούς» παράγοντες.

Έχετε νιώσει ποτέ πως το αφεντικό σας δεν σας ακούει ή αδιαφορεί για την εξέλιξη σας; Ίσως ναι, άλλα μάλλον δεν είχατε σκεφτεί πως αυτά είναι σημάδια πως δεν θέλουν να εργάζεστε πια μαζί τους.

Παρακάτω θα δούμε μια λίστα με «μηνύματα» που μπορεί να στέλνει το αφεντικό σας και να πρέπει να μεταφράσετε ως… «ήρθε η ώρα να αλλάξετε δουλειά».

Σας αφήνουν στο περιθώριο

Μετά από σκληρή δουλειά είχατε καταφέρει να αποκτήσετε μια καλή σχέση με τον εργοδότη σας, ο οποίος σας έδινε διαρκώς κι άλλα projects για να φέρετε εις πέρας. Και ξαφνικά αυτό άλλαξε. Εκεί που ήσασταν η πρώτη επιλογή, οι ανώτεροι σας επιλέγουν διαρκώς κάποιον άλλον για το έργο.

Σκεφτείτε αρχικά, μήπως κάνατε κάτι και προσβάλατε τον εργοδότη σας. Μήπως καθυστερήσατε κάποια δουλειά, μήπως ήσασταν απρόσεκτοι και κάνατε κάποιο λάθος που είχε επιπτώσεις στην εταιρεία; Μήπως σας «έπιασε» να χαζεύετε αντί να δουλεύετε; Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, σωστό θα ήταν να ζητήσετε συγγνώμη. Αν πάλι δε φταίει τίποτα απ’ αυτά ή κάτι παρόμοιο, θα ξέρετε πως δεν είναι αυτός ο λόγος που δε ας δείχνει εμπιστοσύνη πια.

Καθυστερούν την αξιολόγηση σας

Σε περιόδους ύφεσης, όπου όλοι ανησυχούν για το μέλλον της εταιρείας, δεν είναι λίγες οι φορές όπου οι εργοδότες καθυστέρησαν τις αξιολογήσεις των εργαζομένων. Όσο, όμως, οι εταιρείες προσπαθούν να έχουν στον κύκλο τους τους καλύτερους της αγοράς, η αξιολόγηση είναι απαραίτητη.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που δεν έχουν αξιολογήσει την απόδοση σας για παραπάνω από ένα χρόνο, ζητήστε μια συνάντηση με τους υπεύθυνους σας.

Πρέπει να σας αξιολογούν τακτικά για τη δουλειά σας. Από την άλλη, αν τα σχόλια για την αποδοτικότητα σας γίνονται πάντα ενώπιον άλλων ή με ένα απλό email, πρέπει να σκεφτείτε να αρχίσετε να στέλνετε το βιογραφικό σας και άλλου. Ο εργοδότης σας κάτι σας δείχνει με αυτό τον τρόπο.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com