Πως να μειώσετε την έκταση του βιογραφικού σας χωρίς να παραλείψετε τίποτα

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Νιώθετε πως ξεφεύγετε με τις σελίδες του βιογραφικού σας; Δείτε μικρά tips για να εξοικονομήσετε χώρο.

Μια από τις μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις στον χώρο του HR είναι η έκταση του βιογραφικού. Άλλοι λένε μέχρι τρεις, άλλοι είναι πιο αυστηροί και ισχυρίζονται πως δεν πρέπει να ξεπερνάει τη μία σελίδα.

Πως, όμως, γίνεται να μπορέσει κάποιος να συμπτύξει την εργασιακή του εμπειρία, τις σπουδές, τα ενδιαφέροντα του και τις γλώσσες του σε λίγες μόνο σελίδες.
Και όμως γίνεται.

Ένα βιογραφικό που δε ξεπερνά τη μία – δύο σελίδες δεν είναι μόνο ξεκούραστο γι αυτόν που το διαβάζει, αλλά δείχνει πως ξέρετε να ξεχωρίζετε τα «σημαντικά» σας επιτεύγματα.

Δείτε πως μπορείτε να γλυτώσετε χώρο.

Μειώστε τα προεπιλεγμένα περιθώρια

Ο διαθέσιμος χώρος είναι πολύ σημαντικός – αξιοποιείστε τον. Δεν χρειάζεται να φτάσετε μέχρι την άκρη, αλλά η προεπιλεγμένη επιλογή του ενός εκατοστού μπορεί να μειωθεί δίνοντας σας έξτρα χώρο.

Συνδυάστε ενότητες

Το να δημιουργήσετε νέες ενότητες με τις θέσεις που είχατε στο παρελθόν είναι καλή στρατηγική για την ανακατάταξη ορισμένων από τις εμπειρίες σας, αλλά τα νέα αυτά κομμάτια σημαίνουν επικεφαλίδες, επεξηγηματικές καταστάσεις δηλαδή μείωση χώρου!

Αν, λοιπόν, προσπαθείτε να μειώσετε την έκταση του βιογραφικού σας φροντίστε να έχετε 3-4 ενότητες. Όλες οι άλλες μπορούν να συμπτυχτούν. Δηλαδή, οι «Δεξιότητες, Ενδιαφέροντα και Γλώσσες» μπορούν να πάνε όλα σε μια κατηγορία εξοικονομώντας σας με αυτό τον τρόπο χώρο.

Μην υποτιμάτε τις παρενθέσεις

Αν έχετε γράψει το βιογραφικό σας με τέτοιο τρόπο που να φτάνει τις δύο σελίδες, ίσως να έχετε «υπερτιμήσει» τις γραμμές που χρειάζονται κάποια κομμάτια της εμπειρίας σας ή των γνώσεων σας. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε αλλάξει γραμμή για να βάλετε τον βαθμό της πτυχιακής σας, κάτι τέτοιο δε χρειάζεται. Το ίδιο και η διεύθυνση σας ή ο τίτλος της εργασίας σας. Μικρές παρενθέσεις θα σας χαρίσουν το χώρο που χρειάζεστε για να βάλετε κάποια επιπλέον πτυχή του εαυτού σας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com