Οι δύο λέξεις «κλειδιά» για να εντυπωσιάσετε στην συνέντευξη

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Δείτε τις λέξεις που θα σας εξασφαλίσουν τη θέση εργασίας που επιθυμείτε.

Τι γίνεται όταν έρθει η ώρα της συνέντευξης και θα πρέπει να ξεχωρίσουν οι καλύτεροι από τους καλούς; Ποιο είναι το κρυφό συστατικό των καταλληλότερων υποψηφίων; Και πως θα το «διακρίνουν» εύκολα και γρήγορα οι εργοδότες όταν είναι απασχολημένοι με τόσα πράγματα και μπορεί να αφιερώσει μόνο 20 λεπτά με τον καθένα;

Ο Steve Pogorzelski έχει την απάντηση. Με 25 χρόνια εμπειρίας στο τιμόνι των μεγαλύτερων εταιρειών όπως η Avention και η Monster.com ξέρει πια τη συνταγή ώστε να εντοπίζει γρήγορα τα «ταλέντα» που θα κάνουν τη διαφορά στην ομάδα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι ρωτάει τους υποψήφιους και γιατί.

«Ποια ήταν η μεγαλύτερη επαγγελματική σας επιτυχία μέχρι σήμερα και γιατί;»

Είναι μια από τις συνηθισμένες ερωτήσεις στις συνεντεύξεις, αλλά ο Pogorzelski περιμένει την απάντηση που θα κάνει τη διαφορά. Έτσι κι αλλιώς οι μεγαλύτερες επιτυχίες των υποψηφίων, ξεχωρίζουν στο βιογραφικό τους – αυτό που θέλει να ακούσει είναι η λέξη«εμείς». Ο τρόπος που περιγράφει κανείς όσα έχει καταφέρει, δείχνει πολλά για τις ηγετικές του ικανότητες.

Όσοι υποψήφιοι χρησιμοποιούν περισσότερο το «εγώ» από  το «εμείς» θέλουν συνήθως να κερδίσουν όλα τα εύσημα και να θεωρηθούν εκείνοι ως τα άτομα που οδήγησαν την ομάδα στην επιτυχία. Οι πραγματικοί ηγέτες είναι πίσω από την ομάδα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com