Amiato, Ένα Εργαλείο Για Την Ανάλυση Δεδομένων Από Το A/B Testing

    Από: Startup Team

Πηγή: www.away.gr

Κάθε φορά που κάποιος αφιερώνει λίγο χρόνο στο Internet είναι πολύ πιθανό να συμμετέχει σε A/B testing. Πρόκειται για μία μέθοδο για να συγκρίνει κάποιος σε ζωντανό χρόνο δύο διαφορετικές εκδοχές της ίδιας ιστοσελίδας που τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Το Amiato είναι ένα νέο startup με ελληνικό στοιχείο που αναλαμβάνει να διευκολύνει τη διαδικασία ανάλυσης των logs που προκύπτουν από αυτές τις δοκιμές.

Οι ιδρυτές του, Σταύρος Χαριζόπουλος, Mehul Shah και Nathan Binkert, γνωρίστηκαν όταν εργάζονταν στα εργαστήρια της Hewlett Packard πάνω στη διαχείριση δεδομένων. Μετά από περίπου ένα χρόνο σε εσωτερικές δοκιμές  και έχοντας πλεόν την -οικονομική και όχι μόνο- υποστήριξη των Y Combinator, Andeessen Horowitz, Ignition Partners και άλλων, το Amiato εγκαινιάζει την private beta φάση, κατά την οποία οι πελάτες θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν δωρεάν.

Όταν τα logs που δημιουργούνται από το A/B testing είναι μικρά σε μέγεθος, η διαδικασία ανάλυσης τους είναι σχετικά εύκολη. Όταν όμως μιλάμε για “big data”, τα πράγματα δυσκολεύουν. Αυτό που κάνει το Amiato να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα εργαλεία που στοχεύουν στη δεύτερη κατηγορία κυκλοφορούν είναι πως μπορεί να το χρησιμοποιήσει ακόμα και κάποιος που δεν έχει ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικές γνώσεις πάνω στην SQL ή απλά ένα εργαλείο που μπορεί να παράγει SQL queries για σένα.

Για να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία, ανεβάζεις πρώτα τα logs όπως είναι στο Amazon S3. Από εκεί και πέρα οι αλγόριθμοι του Amiato αναλαμβάνουν να αναγνωρίσουν το πως δομούνται τα δεδομένα και τα αντιστοιχίζουν σε tables. Η όλη διαδικασία γίνεται αυτόματα και μέσα σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα χάρη στη δύναμη του cloud. Στη συνέχεια δίνεις όποιο SQL query θέλεις και οι απαντήσεις έρχονται αμέσως. Έτσι ο κόπος σου μειώνεται στο ελάχιστο.

Για να ζητήσεις να μπεις στην private beta του Amiato, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το amiato.com.