Έξι βήματα για να κερδίσετε την δουλειά σε κάθε συνέντευξη!

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ο υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού της Google δείχνει τον τρόπο να κερδίσετε τις εντυπώσεις!

«Δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία για να κλέψεις τις πρώτες εντυπώσεις», σύμφωνα με τον Υπεύθυνο Ανθρώπινου Δυναμικού της Google, Laszlo Bock. Για τον λόγο αυτό, παραθέτει τα έξι βήματα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν κάθε υποψήφιο εργαζόμενο να περάσει με επιτυχία το …τεστ της συνέντευξης για δουλειά, όποιος και αν είναι ο εργοδότης που έχει απέναντί του.

1.Προβλέψτε το μέλλον

Μπορείτε να προβλέψετε το 90% των ερωτήσεων μίας συνέντευξης για δουλειά. Δύο από τις συνηθέστερες ερωτήσεις είναι: «Γιατί θέλετε αυτή τη δουλειά;» και «Ποιο είναι το πιο δύσκολο πρόβλημα που έχετε λύσει;».

2. Καταστρώστε την επίθεσή σας!

Για κάθε ερώτηση που μπορείτε να προβλέψετε, γράψτε μία απάντηση. Ναι, είναι δύσκολο και κουραστικό να πρέπει να γράψεις κάτι. Αλλά είναι σημαντικό γιατί θέλετε οι απαντήσεις να σας έρθουν αυτόματα και όχι να πρέπει να τις σκεφτείτε κατά την διάρκεια της συνέντευξης.

3. Να έχετε ένα εναλλακτικό σχέδιο

Στην πραγματικότητα, για κάθε ερώτηση θα πρέπει να έχετε τρεις εναλλακτικές απαντήσεις. Γιατί τρεις; Γιατί θέλετε να έχετε τρεις εξίσου καλές απαντήσεις γιατί στον πρώτο εργοδότη που θα συναντήσετε μπορεί να μην αρέσει η πρώτη σας απάντηση. Το ζητούμενο είναι ο επόμενος εργοδότης να ακούσει μία καλύτερη ιστορία.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com