Η απίστευτη ανταμοιβή των σημειώσεων…

    Από: Startup Team
πηγή: reporter.gr

Του Πάνου Τσαγκαράκη

«Από την εμπειρία μου, το 99% των ανθρώπων που βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις δεν κρατούν σημειώσεις», έγραψε ο ιδρυτής της Virgin, Richard Branson σε πρόσφατη ανάρτηση του στο LinkedIn.

Στην «τεχνική» των σημειώσεων αποδίδει την ύπαρξη και την επιτυχία μερικών από τις επιχειρήσεις του, τονίζοντας ότι η καταγραφή τυχαίων αλλά σημαντικών ιδεών, γεγονότων, στιγμών, είναι σημαντική, διαφορετικά χάνονται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποτελεί έκπληξη για εκείνον το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι απορρίπτουν σήμερα  την τεχνική των σημειώσεων.

«Μάλιστα, οι άνδρες-είναι λιγότερο πιθανό από τις γυναίκες συνάδελφοι τους να κρατούν σημειώσεις», συνεχίζει ο Branson. Μια ματιά στις καθημερινές μας συνήθειες στο γραφείο, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Θυμάμαι, δε, μία πολύ επιτυχημένη και ιδιαίτερα προβεβλημένη γυναίκα στο χώρο της επικοινωνίας παλαιότερα, η οποία μου έλεγε ότι συνήθιζε να έχει ένα μπλοκάκι και ένα στυλό δίπλα στο κρεβάτι της, για να μπορεί να σημειώνει τις ιδέες που της έρχονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η παρατήρηση αυτή του Branson ευθυγραμμίζεται με το άρθρο των Sheryl Sandberg και Adam Grant’s στους New York Times, στο οποίο εξηγούν ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναλάβουν υποτιμημένες εργασίες – ή να κάνουν τις δουλειές αγγαρείας του γραφείου» – όπως το να σημειώνουν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης

διαβάστε περισσότερα εδώ:
reporter.gr